Μια από τις χειρότερες χώρες, για να είσαι εργαζόμενος η Ελλάδα

22:19 29/5/2014 - Πηγή: AEK365

Σε τραγική θέση βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά την κατάσταση στα δικαιώματα των εργαζομένων παγκοσμίως. Σύμφωνα με έκθεση της International Trade Union Confederation, ανάμεσα σε 139 χώρες του κόσμου, η Ελλάδα βαθμολογείται με ένα 5 το οποίο είναι ένα βήμα πριν το 5+ που είναι και η χειρότερη βαθμίδα εργασιακών δικαιωμάτων και το έχουν χώρες όπως η Λιβύη, το

Σουδάν και η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία.

Στην έκθεση προσμετρούνται 97 διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα, όπως η δυνατότητα συμμετοχής σε συνδικάτα, η νομική στήριξη και κάλυψη και ακίνδυνες συνθήκες εργασίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εργαζόμενοι σε τουλάχιστον 35 χώρες έχουν συλληφθεί ή φυλακιστεί επειδή ζήτησαν περισσότερα εργασιακά δικαιώματα, ικανοποιητικούς μισθούς, ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας και διασφάλιση στη δουλειά τους. Σε τουλάχιστον εννέα χώρες τα... μέτρα προχωρούν ακόμα παραπέρα με δολοφονίες και εξαφανίσεις εργατών.

Η μόνη χώρα που πέτυχε το «τέλειο» σκορ είναι η Δανία!

Στο επίπεδο του 5, μαζί με την Ελλάδα βρίσκεται η Κίνα, η Ινδία, η Αίγυπτος, η Αλγερία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, η Λευκορωσία, η Κολομβία κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα