Η Κοκκιναρίο για τον αποκλεισμό της

19:42 7/12/2012 - Πηγή: AEK365

Τη δική της εκδοχή για την υπόθεση ντόπινγκ στην οποία πρωταγωνίστησε, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με 4 χρόνια αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, παρουσίασε η Ειρήνη Κοκκιναρίου.

Αναλυτικά:

«Τον Σεπτέμβριο του 2011, η ΙΑΑF ερεύνησε το αιματολογικό προφίλ της Ειρήνης Κοκκιναρίου ως ύποπτο. Επικαλείτο αυξομειώσεις στα αιματολογικά της, οι οποίες ήταν απολύτως φυσιολογικές για αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων. Όταν κλήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από την IAAF να δώσει εξηγήσεις, η αθλήτρια τοποθετήθηκε απολύτως τεκμηριωμένα,

ενώ δεν έκρινε σκόπιμο να παραστεί με δικηγόρο.

Απέστειλε μάλιστα, όλες τις αιματολογικές εξετάσεις και προφίλ, του οποίου οι επικαλούμενες φυσιολογικές αυξομειώσεις ήταν συνέπεια τριών παραγόντων, αφενός της διαρκούς προπόνησης σε υψόμετρο και της χρήσης τέντας υποξίας και αφετέρου της προσβολής της από τον ιό Η1Ν1 και ενός σοβαρού τραυματισμού που υπέστη. Οι παράγοντες αυτοί σε περίοδο είτε προπόνησης, είτε αγώνων δεν μπορεί να αφήσουν αμετάβλητους τους δείκτες των αιματολογικών.

Η IAAF λοιπόν, επαναλαμβάνω αυθαίρετα και ατεκμηρίωτα, επικαλούμενη τη γνώμη μιας τριμελούς επιτροπής ειδικών (τα στοιχεία των οποίων δεν γνωρίζουμε) σύμφωνα με το νέο κώδικα αντιντόπινγκ, δεν εξέτασε καν τα πραγματικά περιστατικά, παρερμήνευσε πλήρως τους περισσότερους από τους ισχυρισμούς της αθλήτριας, αγνόησε τις πραγματογνωμοσύνες ειδικών βιολόγων και αιματολόγων, και απέστειλε έτοιμη την επιβολή (Νοέμβριος 2011) 4 ετών αποκλεισμού της με σαφή οδηγία προς τον ΣΕΓΑΣ να την επιβάλει.

Ο ΣΕΓΑΣ δικαίως δεν δέχθηκε την ντιρεκτίβα, αδίκως ωστόσο επέβαλε δύο χρόνια ποινής. Λέμε αδίκως διότι η επικαλούμενη ανομοιoγένεια του προφίλ της ήταν αστήρικτη και επιστημονικά ατεκμηρίωτη. Οι τιμές των αιματολογικών της ήταν απολύτως συμβατές με αυτές μιας αθλήτριας μεγάλων αποστάσεων και αυτό αποδείχτηκε με επίσημες τοποθετήσεις ειδικών ιατρών.

Δεδομένης της πρωτοφανούς αυθαιρεσίας της IAAF, η οποία επικαλούμενη τις νέες διατάξεις αντιντόπινγκ ισχυρίζεται ότι μπορεί να επιβάλει ποινές ακόμη και με υποψία, πριν ένα χρόνο η κα. Κοκκιναρίου προσέφυγε στο αρμόδιο να δικάσει την υπόθεσή της, ΑΣΕΑΔ. Θυμίζω ότι μέχρι τις αρχές του 2012 αρμόδιο δικαστήριο ήταν το ΑΣΕΑΔ. Αρμοδίως λοιπόν, δικάζει και δικαίως πάλι μειώνει την ποινή της κας Κοκκιναρίου από δύο χρόνια σε ένα χρόνο, αδίκως όμως δεν την απαλλάσσει, μη δυνάμενο προφανώς να παρεκκλίνει πολύ της απόφασης του ΣΕΓΑΣ.

Συνεπώς η ισχύουσα και αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία απόφαση, έστω και αν είναι άδικη, είναι αυτή του ΑΣΕΑΔ, που επέβαλε στην αθλήτρια ποινή μονοετούς αποκλεισμού, ποινή την οποία έχει ήδη εκτίσει. Η IAAF αρνούμενη να δεχθεί την πραγματικότητα, προσπάθησε επίμονα και επανειλημμένα να πλησιάσει (δια μέσου του δρ. Ντολλέ) και εμένα προσωπικά, αλλά και την αθλήτρια με σκοπό στο πλαίσιο εξωδικαστικής διαπραγμάτευσης να μειώσει την ποινή της αθλήτριας στο ελάχιστο, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποσπούσε προφανώς παραδοχή χρήσης από την αθλή

Keywords
Τυχαία Θέματα