Η κίνηση «ματ» του Καπέλο

08:00 9/12/2011 - Πηγή: AEK365

Η Πειθαρχική Ομοσπονδία της UEFA έκανε δεκτή την έφεση και μείωσε την τιμωρία του Γουέιν Ρούνεϊ από τρεις σε δυο αγωνιστικές με τον Άγγλο επιθετικό να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του EURO 2012 και τον Φάμπιο Καπέλο να έχει καθοριστική συμβολή σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, στην χθεσινή συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Αγγλίας πήρε τον λόγο και ανέλαβε την ευθύνη

για την αποβολή του Ρούνεϊ στο παιχνίδι των προκριματικών κόντρα στο Μαυροβούνιο. Υπενθυμίζεται πως ο Άγγλος επιθετικός είχε αποβληθεί για εν ψυχρώ κλοτσιά στον Τζούντοβιτς εξού και η τιμωρία των τριών αγωνιστικών. Ο Καπέλο ισχυρίστηκε πως όλα οφείλονται σε δικό του σφάλμα καθώς δεν θα έπρεπε να βάλει τον Ρούνεϊ στο παιχνίδι λόγω της ψυχολογικής κατάστασης του ποδοσφαιριστή εκείνη την στιγμή μιας και είχε μόλις μάθει πως είχαν συλλάβει τον πατέρα και τον θείο του.

Η κίνηση αυτή του Καπέλο σε συνδυασμό με την μεταμέλεια που έδειξε ο Ρούνεϊ και την επιστολή του Τζούντοβιτς ο οποίος ανέφερε πως η τιμωρία ήταν αυστηρή, οδήγησαν την πειθαρχική Επιτροπή της UEFA να μειώσει την ποινή του Ρούνεϊ και έτσι ο Άγγλος επιθετικός να έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με την Ουκρανία στις 19/6.

Keywords
Τυχαία Θέματα