«Η Ικαρία θέλει να προσαρτηθεί στην Αυστρία»

11:33 18/7/2012 - Πηγή: AEK365

"Αυτό το ελληνικό νησί θα μπορούσε να γίνει το δέκατο κρατίδιό μας" είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της αυστριακής εφημερίδας "Heute" που σημειώνει ότι η Ικαρία επιθυμεί να αποσχιστεί από την Ελλάδα και να προσαρτηθεί στην Αυστρία λόγω της δυσαρέσκειας που της έχει προκαλέσει η Αθήνα.
Ο διεθνολόγος Φραντς Λάιντενμιλες από το αυστριακό πανεπιστήμιο Λιντς

σημείωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Δημοκρατίας", ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την προσάρτηση. Διευκρίνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να συμφωνήσει η Αυστρία και ο ομοσπονδιακός πρόεδρος να υπογράψει μια συνθήκη διεθνούς δικαίου με το νησί.
Ένα νησί στο Αιγαίο, όμως, όπως σημειώνει, έχει και το κόστος του, καθώς η Αυστρία θα πρέπει να αναλάβει και το μέρος του ελληνικού χρέους που αναλογεί στην Ικαρία. "Με χρέος ύψους περίπου 350 δισεκατομμυρίων ευρώ, στους 8.000 - 9.000 κατοίκους του νησιού αναλογούν σχεδόν 250.000.000", σημειώνει.
Η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση καλεί τους αναγνώστες να ψηφίσουν εάν πιστεύουν ότι "ένα αυστριακό νησί στο Αιγαίο θα ήταν καταπληκτική ιδέα" ή αν θεωρούν ότι "κάτι τέτοιο σίγουρα δεν χρειάζεται".
Ο δήμαρχος του νησιού έκανε λόγο για σαχλαμάρες, τονίζοντας πως δεν υφίσταται κανένα θέμα ενώ άμεσα αντέδρασε και η ελληνική πρεσβεία στην Αυστρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα