Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αχαΐα

11:12 18/7/2012 - Πηγή: AEK365

Η Αχαΐα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό από τα ξημερώματα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες ώστε να απομακρύνουν την φωτιά από τα χωριά Άνω και Κάτω Καστρίτσι που απειλούνται περισσότερο καθώς η φωτιά βρίσκεται μόλις 500 μέτρα μακριά από τα σπίτια.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, με δηλώσεις του στην τηλεόραση του "ΣΚΑΪ" έκανε λόγο για δραματική κατάσταση ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκκενωθούν οι οικισμοί Άνω και Κάτω Καστρίτσι.
Τα πύρινα μέτωπα

είναι πολλά και ανεξέλεγκτα σύμφωνα με την πυροσβεστική ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.
Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι οι πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει και το νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά. Οι εναέριες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και από άλλα μέσα της χώρας, συγκεκριμένα από την Αιτωλοακαρνανία. Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 44 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 27 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα