Η Ελλάδα...χαλασμένο κεμπάμπ που το ξερνά η ΕΕ (VIDEO)

18:34 1/6/2012 - Πηγή: AEK365

Με... χαλασμένο κεμπάμπ παρομοίασε την Ελλάδα ο δημοσιογράφος του BBC Τζέρεμι Πάξμαν και παρουσιαστής της εκπομπής Newsnight.

Ο παρουσιαστής εμφανίστηκε χθες στην εκπομπή του με φόντο της Καρυάτιδες, οι οποίες είχαν για κεφάλια τα πρόσωπα των Ομπάμα, Μέρκελ και Ολάντ και στην εισαγωγή της εκπομπής ανέφερε:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το θολό πολιτικό

τοπίο και την απόφαση πασίγνωστης εταιρίας να διακόψει την ασφάλιση εξαγωγών προς την Ελλάδα, πλέον η υπόλοιπη ευρωζώνη σκέφτεται σοβαρά να ξεράσει την Ελλάδα σαν χαλασμένο κεμπάπ».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η ελληνική κοινή γνώμη έχει διχαστεί μπροστά στο ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, ενώ τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Αναφέρθηκε μάλιστα και στο γενικό μπλάκ άουτ που μπορέι να προκαλέσει η ΔΕΗ καθώς δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους προμηθευτές της.

Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν καθώς και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου πήρε το λόγο σχολίασε το σχόλιο του παρουσιαστή περί χαλασμένου κεμπάμπ προσβλητικό και ανάρμοστο.

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίση και χρειάζεται σεβασμός στον ελληνικό λαό που περνάει δύσκολες στιγμές», ανέφερε.

Η παρομοίαση του Πάξμαν προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και στα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους.

Δείτε τα αποσπάσματα της εκπομπής

Keywords
Τυχαία Θέματα