Η είδηση για το χωριό μόνο για γκέι που πίστεψαν όλοι!

17:18 22/6/2014 - Πηγή: AEK365

Ήταν πολύ... φανταχτερό, για να είναι αληθινό! Σύμφωνα με την είδηση που κυκλοφόρησε αρχικά στο ολλανδόφωνο διαδίκτυο και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο, ο ολλανδικός δήμος του Τίλμπουργκ θα έφτιαχνε ένα χωριό αποκλειστικά για ομοφυλόφιλους.

Ανάμεσα στα ΜΜΕ που μετέδωσαν την είδηση ήταν η κρατική τηλεόραση της χώρας NOS, η εφημερίδα NRC, τον βρετανικό Independent, το μεγαλύτερο κινεζικό πρακτορείο Xinhua και

την διαδικτυακά ισχυρότατη Huffington Post.

Το πίστεψε ακόμη και το COC, η παλιότερη ομάδα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, με βάση το Άμστερνταμ.

Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από φάρσα που διοργάνωσε η ομάδα Pink Festival, που στήνει φεστιβάλ στο Τίλμπουρκ.

Πάντως, για να λέμε την αλήθεια η φάρσα ήταν πάρα πολύ καλοστημένη καθώς το σχέδιο «Gay Village» είχε ιστότοπο στο ίντερνετ, αλλά μέχρι και ο δήμαρχος του Τίλμπουρκ ήταν στο κόλπο, κάνοντας δήλωση σχετικά με το σχέδιο!

Τα ολλανδικά ΜΜΕ που έπεσαν θύματα της φάρσας δεν το βρήκαν καθόλου αστείο, και εξέδωσαν ανακοίνωση εναντίον του δημάρχου επειδή τους «παραπλάνησε και εξέθεσε την αξιοπιστία τους».

Η ομάδα που διοργάνωσε τη φάρσα πάντως δήλωσε ικανοποιημένη, θεωρώντας πως οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν έδειξαν ότι πολύς κόσμος δεν συμφωνεί με την περιθωριοποίηση βάσει σεξουαλικής ταυτότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα