«Η αποκαθήλωση του αρχηγού»

09:32 20/3/2013 - Πηγή: AEK365

Την διαδρομή του Γιώργου Κατίδη στις εθνικές ομάδες της Ελλάδας, μέχρι την απόφαση της ΕΠΟ για τον ισόβιο αποκλεισμό του, παρουσιάζει σε σημερινό της αφιέρωμα η εφημερίδα Goal: «Τον περασμένο Φεβρουάριο, λίγες μέρες πριν από τα 20ά γενέθλιά του, ο Γιώργος Κατίδης αγωνίστηκε για 44η φορά με το εθνόσημο στο στήθος. Ο ποδοσφαιριστής λοιπόν στον οποίο η ΕΠΟ επέβαλε

ισόβιο αποκλεισμό από τις εθνικές ομάδες έχει αφήσει το αποτύπωμά του στα μικρότερα κλιμάκια της «γαλανόλευκης».

Δεν έφτασε τυχαία να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Νέων το καλοκαίρι του 2012 στην Εσθονία. Το κέρδισε με την προσφορά του και το τίμησε με την παρουσία του σε εκείνη την πορεία προς τον τελικό του Euro. Συμπεριλήφθηκε μάλιστα από την UEFA στην κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης (αυτός και ο Κώστας Σταφυλίδης από την ελληνική ομάδα).

Συνολικά το κοντέρ του με την Εθνική Νέων έγραψε 30 συμμετοχές και 9 γκολ εκ των οποίων τα 4 τα πέτυχε σε τελικές φάσεις Euro (το 2011 και το 2012). Προηγουμένως ο Γιώργος Κατίδης είχε συμμετοχές και στην Εθνική Παίδων (8 με 2 γκολ).

Ανέβηκε δηλαδή ένα ένα τα σκαλοπάτια ώσπου πάτησε στα αποδυτήρια της Εθνικής Ελπίδων στις 15 Αυγούστου 2012 στο φιλικό με την Πολωνία. Δύο μήνες μετά -σε παιχνίδι με το Βέλγιο στο γήπεδο του Ελληνικού (νίκη 3-1)- άνοιξε λογαριασμό σκοραρίσματος και με την U-21. Πέτυχε μάλιστα το γκολ με μία εκπληκτική λόμπα υπό το βλέμμα του Εβαλντ Λίνεν ο οποίος μόλις είχε αναλάβει την ΑΕΚ.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ήταν μέλος και της U-20 της ομάδας που λειτουργεί ως προεπιλογή της Ελπίδων. Είχε κληθεί μάλιστα για το φιλικό με την Εσθονία την Παρασκευή στο Αργος, αλλά η πρόσκληση ακυρώθηκε μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό τον οποίον χρεώθηκε ο παίκτης το περασμένο Σάββατο. Και το χειρότερο ήταν πως ταυτόχρονα γράφτηκε ο επίλογος της «γαλανόλευκης» διαδρομής του. Η αποκαθήλωση του αρχηγού.

ΜΕ 3 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ...

Το καλοκαίρι του 2012 ο Γιώργος Κατίδης ταξίδεψε στην Εσθονία για το Euro U-19 με μόλις 3 ευρώ στην τσέπη, όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος... Ηταν η περίοδος που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τον Αρη για ένα πριμ συμμετοχών 10.000 ευρώ.

Στην Ιταλία για να... ηρεμήσει

Εκτός Ελλάδας βρίσκεται από χθες ο Γιώργος Κατίδης. Μετά το ολιγοήμερο ταξίδι του στα Γιαννιτσά, όπου παρέμεινε με την οικογένειά του σε μία προσπάθεια ηρεμίας και αποφόρτισης του κλίματος, ο νεαρός μέσος αποφάσισε να μετακομίσει στην Ιταλία. Οπως και τελικά έγινε, αφού πρώτα πήρε την απαραίτητη άδεια από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Κατίδης συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και επιδιώκει να αλλάξει πλήρως περιβάλλον. Δεν θέλει να ακούει τίποτα και από κανέναν, μιας ο καθένας εκφράζει πλέον γνώμη και άποψη για το περιστατικό του Σαββάτου. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής γνωρίζει πως η παραμονή του στη χώρα μας μόνο καλό δεν θα του κάνει...Πρόκειται, βέβαια, για ένα ταξίδι που είχε προγραμματίσει να κάνει μετά το ματς με τη Βέροια, αλλά λόγω των εξελίξεων η ημερομηνία άλλαξε»...

Keywords
Τυχαία Θέματα