Η... αλλαγή που άλλαξε το ποδόσφαιρο (VIDEO)

12:01 16/10/2014 - Πηγή: AEK365

16 Οκτωβρίου 2004, γήπεδο "Μονζουΐκ". Η Εσπανιόλ παίζει με τη Μπαρτσελόνα και πιέζει για την ισοφάριση. Στο 82ο λεπτό η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει αλλαγή με τον, άγνωστο τότε στους περισσότερους, Λιονέλ Μέσι να παίρνει την θέση του Ντέκο. Κανείς δεν φανταζόταν πως εκείνη η στιγμή, εκείνη η αλλαγή θα άλλαζε το ποδόσφαιρο.
Τότε ήταν 17 ετών, 3 μηνών και 122 ημερών και δέκα χρόνια μετά ο Λιονέλ Μέσι έχει κατακτήσει όποια ατομική διάκριση υπάρχει. Επιπλέον, έχει πανηγυρίσει έξι πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία Κύπελλα Ισπανίας, τρία Τσάμπιονς Λιγκ, δυο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, έξι ισπανικά Σούπερ Καπ και

δυο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.
Είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει κατακτήσει τρεις συνεχόμενες φορές τη "Χρυσή Μπάλα" ενώ με τα 361 γκολ σε επίσημα παιχνίδια αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Στη συλλογή του Μέσι υπάρχουν ακόμα τρία "Χρυσά Παπούτσια" , ένα "FIFA World Player" και μια "Χρυσή Μπάλα" σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ, 91, σε ένα ημερολογιακό έτος, το 2012, ενώ τη σεζόν 2011-2012 έβαλε 73 τέρματα όντας ο πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα μέσα σε μια σεζόν. Επίσης τέσσερις φορές έχει βγει πρώτος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ ισοφαρίζοντας την επίδοση του Γκερντ Μίλερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα