Η Αυστραλία η καλύτερη χώρα για να ζεις

12:40 11/4/2014 - Πηγή: AEK365

Η Αυστραλία είναι ιδανικότερη χώρα, ανάμεσα σε 30 για να μεγαλώσει ένας νέος, σύμφωνα με έρευνα που αξιολόγησε το επίπεδο διαβίωσης των νέων, ηλικίας 12 με 24, ανά την υφήλιο. Οι παράμετροι στους οποίους στηρίχθηκε η έρευνα ήταν η εκπαίδευση, η υγεία και η ασφάλεια, η πρόσβαση στην πληροφόρηση και την τεχνολογία, συμμετοχή στην πολιτική ζωή και ευκαιρίες στον οικονομικό τομέα.

Την κλίμακα μέτρησης καθιέρωσαν δύο αμερικανικοί ερευνητικοί οργανισμοί, το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών

και το Διεθνές Ίδρυμα Νέων. Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς της έρευνας, Nicole Goldin, Payal και Patel Katherine Perry, «Η αξιολόγηση προϋποθέτει ότι η ποιότητα ζωής πηγάζει από τις ευκαιρίες που παρέχονται στους νέους από τον περίγυρό τους, τι επιτυγχάνουν και πως αισθάνονται γι' αυτό».

Σε κλίμακα από το 0 έως το 1, η ευημερία των νεαρών Αυστραλών βαθμολογήθηκε με 0.752. Αξίζει να σημειωθεί πως παρ' ότι οι χώρες «υψηλού εισοδήματος» βρέθηκαν στην κορυφή της κλίμακας, ανάμεσά τους και η Βρετανία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ, άλλες εύπορες χώρες όπως η Ρωσία και η Νότια Αφρική κατατάχθηκαν στην 25η και 23η θέση αντίστοιχα.

Οι νέοι της Αυστραλίας «δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι. Τα παιδιά και οι έφηβοι εδώ έχουν την τύχη να μεγαλώνουν σε μια τόσο ασφαλή χώρα» λέει χαρακτηριστικά η 20χρονη Sunny Cerff. «Μπορούν να διατηρούν την παιδική τους αθωότητα, χωρίς πίεση να φερθούν ως ενήλικοι πρόωρα» συμπληρώνει.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι νέοι άνθρωποι δεν επωφελούνται κατ' ανάγκη ισομερώς από την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Τα συνολικά αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν πως οι θεσμοί μπορούν να εξυπηρετήσουν τις αναπτυξιακές ανάγκες των νέων ακόμη και όταν οι παροχές είναι πιο περιορισμένες. Αυτό συμβαίνει με το Βιετνάμ για παράδειγμα που βρίσκεται στην 11η θέση, και απολαμβάνει επίπεδο καλύτερο από την κατηγορία χωρών μεσαίου-κατώτερου εισοδήματος όπου ανήκει.

Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Νιγηρία με μόλις 0.375.

Keywords
Τυχαία Θέματα