Διαγραφή ενός έτους από την ΕΣΗΕΑ για τον Πορτοσάλτε

11:38 11/4/2014 - Πηγή: AEK365

Τη διαγραφή για ένα χρόνο από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης για τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη του ΠΠΣ .

Σύμφωνα με την ΈΣΗΕΑ, αποφασίσθηκε η άσκηση αυτεπάγγελτης πειθαρχικής δίωξης κατά του Άρη Πορτοσάλτε, επειδή στην στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ

στις 11.02.13, εκείνος εργάστηκε κανονικά παρουσιάζοντας τρίωρη ενημερωτική εκπομπή από το ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», ακριβώς την ώρα της στάσης.

Στο απολογητικό του υπόμνημα στο ΠΠΣ, ο εφεσιβάλλων συν. Άρης Πορτοσάλτε, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«...Είμαι μέλος της Ένωσης από το έτος 1991 και θεωρώ, ότι ασκώ έντιμα και δεοντολογικά τα καθήκοντά μου ως δημοσιογράφος, έχοντας την πεποίθηση ότι η συμπεριφορά μου τυγχάνει της αναγνώρισης των συναδέλφων μου. Συμμετέχω στα κοινά της Ένωσης και δεν απουσιάζω από τις νόμιμες κινητοποιήσεις της.

Από το 2007 ασκώ καθήκοντα διευθυντή στο Ρ/Σ «Σκάι» και οφείλω να τιμώ τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο σταθμό, που με επέλεξε για την πλήρωση της σημαντικής αυτής θέσης.

Η διαγωγή και το ήθος μου, ως δημοσιογράφος και διευθυντής του σταθμού, είναι ανάλογες του λειτουργήματος που ασκώ και ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία διαμαρτυρία ή καταγγελία σε βάρος μου για κακόπιστη ή ασυνείδητη άσκηση της δημοσιογραφίας ή έλλειψη επαγγελματικής αλληλεγγύης.

Πειθαρχώ στις νόμιμες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για απεργία, όπως και στις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που τις υλοποιούν, ενώ στηρίζω τις αποφάσεις της Ένωσης που αποβλέπουν στη βελτίωση των οικονομικών όρων για την απασχόλησή μας.

Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να κρίνω και να σταθμίσω το επαγγελματικό μου συμφέρον μέσα από τις καταστατικές διατάξεις, αποφεύγοντας κινδύνους από αστοχίες που μπορούν να με εκθέσουν και να προκαλέσουν κίνδυνο στο εργασιακό μου μέλλον. Όπως σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας, άλλο τόσο σέβομαι και το δικαίωμα στην εργασία συναισθανόμενος τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τη θέση και το ρόλο μου.

Κατά τη διάρκεια της στάσης της 11.02.13, λόγω της αρρυθμίας που δημιουργήθηκε στο σταθμό από την υλοποίησή της και προκειμένου να καλυφθεί το κενό, παρουσίασα μια εκπομπή, η οποία όμως είχε περιεχόμενο και θέμα την ίδια την απεργιακή κινητοποίηση και τις εξελίξεις στην ΕΡΤ. Έτσι, κινήθηκα μέσα στο πνεύμα της Ένωσης, χωρίς να προσβάλλω την απόφασή της, ενώ σημειώνω ότι κανένας άλλος δημοσιογράφος του σταθμού ούτε πιέστηκε ούτε συνεργάστηκε για να βγει η εκπομπή στον αέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα