«Η ΑΕΚ είναι... Μοχάμεντ Άλι»!

16:40 27/10/2013 - Πηγή: AEK365

Μια... ιδιαίτερη συνάντηση είχαν ο Ηλίας Βούρας και ο Φώτης Καραγκιολίδης. Όχι στα Σπάτα, κάτω από μια εστία, όπου συνήθως περνούν δύσκολες ώρες στα ...χέρια του Κώστα Καμπόλη. Οι δύο τερματοφύλακες της ΑΕΚ βρέθηκαν σε σχολή πυγμαχίας στους Αμπελόκηπους, όπου φόρεσαν τα γάντια του μποξ και τέθηκαν αντιμέτωποι...

Επρόκειτο για το κόνσεπτ της συνέντευξης που παραχώρησαν στην εφημερίδα «Δικέφαλος», στην οποία οι δύο «φύλακες-άγγελοι» της ΑΕΚ μίλησαν για την κόντρα τους για

τη θέση του βασικού, τη συνεργασία τους, την αγωνιστική πορεία της ομάδας, αλλά και το... πρόσωπο που θα μπορούσε να έχει η Ένωση, αν ήταν... πυγμάχος. Στο τελευταίο συμφώνησαν και οι δύο: Αν η ΑΕΚ έπαιζε μποξ, θα ήταν ο Μοχάμεντ Άλι...

-Θυμίζει η κόντρα των δύο τερματοφυλάκων για τη θέση του βασικού έναν αγώνα πυγμαχίας;

Βούρας: Ναι, θυμίζει... Διεκδικούμε μια και μοναδική θέση μέσα στο γήπεδο. Όμως όλο αυτό προκύπτει χάρη στην καλή σχέση και την συνεργασία που έχουμε μεταξύ μας. Όταν παίζει ο Φώτης είμαι μαζί του και όταν παίζω εγώ αυτός στηρίζει εμένα. Θεωρώ ότι είμαστε ένα κομμάτι αναπόσπαστο.

Καραγκιολίδης: Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λέει ο Ηλίας, περισσότερο όμως στο κομμάτι που αναφέρθηκε για την καλή σχέση. Στην ΑΕΚ και οι τρεις, γιατί είναι και ο Ντούνης μαζί μας, έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε άριστη συνεργασία. Τον βασικό τον στηρίζουμε για να πηγαίνει καλά η ομάδα και όταν πηγαίνει καλά η ομάδα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι.

-Πιο άνετο το γάντι του τερματοφύλακα από αυτό του πυγμάχου;

Βούρας: Είναι θέμα συνήθειας... Εάν ήμουν μποξέρ, τότε το συγκεκριμένο γάντι θα μου ήταν πολύ πιο άνετο.

Καραγκιολίδης: Δεν έχω υπάρξει ποτέ πυγμάχος, διότι το θεωρώ βίαιο άθλημα και νομίζω πως είναι δύσκολο για μένα. Θα σας πω όμως για το γάντι του τερματοφύλακα που έχει πολύ πίεση και άγχος.

-Αν ήταν η ΑΕΚ πυγμάχος, ποιος θα ήταν;

Βούρας: Ο Μοχάμεντ Άλι, διότι δεν παραδίνεται ποτέ...

Καραγκιολίδης: Βέβαια ο Μοχάμεντ Άλι! Η ΑΕΚ μάχεται χρόνια τώρα για την επιβίωσή της και δεν κάμφθηκε από κανέναν αντίπαλο ποτέ.

-Ποιο είναι το βασικό πλεονέκτημα του Βούρα και αντίστοιχα του Καραγκιολίδη;

Βούρας: Ο Φώτης έχει σωστή αντίληψη στις εξόδους. Σε γενικές όμως δεν τον ξεχωρίζω για κάτι, καθώς είναι ένας καλός γκολκίπερ, απ΄ όλες τις πλευρές και με τεχνική.

Καραγκιολίδης: Είναι δουλεμένος και δυνατός ο Ηλίας. Πολύ γυμνασμένος αθλητής, γεγονός που τον βοηθάει να έχει έκρηξη στις φάσεις. Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, συμφωνώ με τον Ηλία ότι έχω τεχνική (γέλια)...

-Περιγράφοντας το ταξίδι της ΑΕΚ αυτό το λίγο διάστημα στη Γ' Εθνική τι θα λέγατε;

Βούρας: Απλά υπομονή...

Καραγκιολίδης: Να είναι ευχάριστο μα πάνω απ' όλα σύντομο. Ας κερδίζουμε όλα τα ματς για να είναι ευχαριστημένος ο κόσμος και να μην υπάρχει γκρίνια...

-Ο ανταγωνισμός μεταξύ σας βοηθάει στη βελτίωση;

Βούρας: Σίγουρα. Όταν έχεις έναν καλό τερματοφύλακα δίπλα σου, προπονείσαι για να γίνεις ακόμη καλύτερος. Η θέση είναι μια, όπως είπαμε και παραπάνω και ο υγιής ανταγωνισμός αυξάνει το κίνητρο...

-Ποιο είναι το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να διαθέτει ένας σύγχρονος τερματοφύλακας;

Καραγκιολίδης: ο τερματοφύλακας του σήμερα οφείλει πρώτα απ' όλα να είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια. Να είναι γρήγορος στο μυαλό και να βλέπει γήπεδο και σε συνδυασμό με την τεχνική του να μπορεί να κάνει παιχνίδι.

-Περιγράψτε μας πώς σας έγινε η πρόταση από την ΑΕΚ και ποια η πρώτη σας αντίδραση;

Βούρας: Αιφνιδιάστηκα είναι η αλήθεια. Δεν το περίμενα γιατί η ΑΕΚ είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή, ανεξαρτήτως της κατηγορίας που αγωνίζεται. Χάρηκα πάρα πολύ...

Καραγκιολίδης: Μίλησα με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και μου εξήγησε τη φιλοσοφία με την οποία θα δουλέψουν οι άνθρωποι της ομάδας. Βέβαια, δεν το σκέφτηκα και πολύ, ήθελα να πω απ' ευθείας «ναι». Ήθελα να είμαι στην ομάδα που θα φτάσει μέχρι τη Σούπερ Λίγκα και μακάρι να είμαι και μέλος αυτής που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

-Ποια η σκέψη του τερματοφύλακα πριν το πέναλτι;

Βούρας: Προσωπικά, από την περσινή μου εμπειρία, προσπαθώ να διαβάζω τους παίκτες που εκτελούν. Δεν χρειάζεται άγχος. Αν το πιάσεις είσαι ήρωας, αν όχι δεν πρόκειται να σου πει κανείς κάτι.

Καραγκιολίδης: Προσπαθώ να προκαλώ άγχος σε αυτόν που θα σουτάρει. Στο πέναλτι δεν υπάρχει αβαντάζ στον εκτελεστή, όλα είναι μοιρασμένα.

-Αν σας δινόταν η ευκαιρία να ρίξετε ένα δυνατό κροσέ σε έναν τομέα της κοινωνίας, ποιος θα ήταν αυτός;

Βούρας: Στους πολιτικούς μας ίσως, γιατί δείχνουν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα σε μια κατάσταση που δημιούργησαν αυτοί και ο κόσμος γύρω μας δυστυχώς υποφέρει. Φυσικά, η βία δεν είναι λύση...

Καραγκιολίδης: Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί. Δυνατό κροσέ και μηδενισμό χρειάζεται ολόκληρη η κοινωνία για να πάμε από την αρχή με άλλα μέτρα και σταθμά.

-Πώς νιώθετε όταν βλέπετε τόσο κόσμο να σας στηρίζει παρά το γεγονός ότι παίζετε στη Γ' Εθνική;

Βούρας: Δέος και ανατριχίλα... Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις έναν σύλλογο τέτοιου μεγέθους σαν την ΑΕΚ να παίζει με ομάδες που δεν είναι του δικού της βεληνεκούς, αλλά ο κόσμος της να είναι εκεί και να στηρίζει. Συσπείρωση και ενότητα, ό,τι καλύτερο.

Καραγκιολίδης: Γουστάρω να παίζω με τέτοιο κόσμο! Απλά τα πράγματα...

-Το μήνυμά σας σε αυτό τον λαό που σας στηρίζει, τραγουδώντας ασταμάτητα ακόμη και στο ημίχρονο;

Βούρας: Ο κόσμος της ΑΕΚ έιναι το θεμέλιο της ομάδας. Όσο λοιπόν τα θεμέλεια είναι σκληρά κολλημένα μεταξύ τους, τόσο πιο ισχυροί γινόμαστε εμείς. Θέλω να είναι ενωμένοι, διότι αυτό που θα δουν στην Ένωση δεν θα έχει ξαναγίνει στα ελληνικά δεδομένα.

Καραγκιολίδης: Ποδοσφαιριστές και κόσμος να γίνουν ένα και να πετύχουν τον στόχο που είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα. Από εκεί και πέρα, όλοι θα λάβουν την ικανοποίηση, αφού η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα