Γύρισε από την κόλαση ο Ναδάλ

10:39 4/10/2013 - Πηγή: AEK365

Μεγάλο ματς στο Πεκίνο, τόσο από τον Ραφαέλ Ναδάλ, όσο και από τον βραχύσωμο Φάμπιο Φονίνι. Ο Ιταλός έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, είχε στα σχοινιά τον Ισπανό, παραλίγο να τον ρίξει οριστικά στο καναβάτσο, αλλά ο Ράφα βρήκε τις λύσεις και γύρισε το ματς, επικρατώντας 2-1 σετ (2-6, 6-4, 6-1).
Ο «βασιλιάς στο χώμα» έφτασε τις 25(!) σερί νίκες του σε σκληρές επιφάνειες, πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης (θα παίξει με έναν εκ των Μπέρντιχ-Ίσνερ) και με πιθανή πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό θα επιστρέψει

σίγουρα στην κορυφή της κατάταξης ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς (αν το σηκώσει δηλαδή).
Πάντως, το... όνειρο του Νο1 θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάρει... παράταση για ένα διάστημα. Γιατί ο Ναδάλ ήταν αγνώριστος (προς το κακό), ο Φονίνι έπαιζε πολύ επιθετικά και τον είχε φτάσει στα άκρα του. Είχε πάρει το πρώτο σετ με διπλό μπρέικ και παραλίγο να κάνει το ίδιο και στο δεύτερο (έχασε δύο ευκαιρίες για να προηγηθεί 4-0). Εκεί, όμως, ο Ισπανός άντεξε και το έβδομο γκέιμ του σετ ήταν όλα τα λεφτά, όπου μετά από επτά μπρέικ πόιντ(!), κατάφερε να «σπάσει» τον αντίπαλό του και να επιστρέψει (4-3). Ε, η συνέχεια... αναμενόμενη. Αφού δεν τέθηκε νοκ-άουτ σε εκείνο το σημείο, το νούμερο δύο στον κόσμο πήρε σχεδόν όλα τα επόμενα γκέιμ (μόλις 1 πήρε ο Ιταλός) και έφτασε σε αυτή την πολύ δύσκολη και αγχωτική νίκη που τον κρατά στο «παιχνίδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα