Γουόντλ: Να γίνει αμυντικός ο Τζέραρντ

20:23 9/10/2012 - Πηγή: AEK365

Ο αμυντικός της Τσέλσι ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα εξαιτίας των κατηγοριών που του απάγγειλε η FA για το περιστατικό με τον Αντον Φέρντιναντ. Ο Γουόντλ που φόρεσε 62 φορές την φανέλα των «λιονταριών» θεωρεί πως ο Ρόι Χότζσον θα πρέπει να μετατρέψει τον Τζέραρντ από χαφ σε στόπερ!
«Ο Τζέραρντ είναι αρκετά καλός για να παίξει ως κεντρικός αμυντικός. Είναι ανταγωνιστικός, διαβάζει άψογα το παιχνίδι και μπορεί να δώσει εκπληκτικά τη μπάλα. Ι

Γερμανοί το έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Οι Ματέους, Μπεκενμπάουερ και Ζάμερ ξεκίνησαν ως μέσοι και όλοι τους γύρισαν στην άμυνα. Πρέπει και εμείς να το κάνουμε.
Είναι λάθος να πάρουμε έναν παίκτη, να τον βάλουμε σε μια θέση και να πούμε `είναι γερασμένος πια, δεν έχει τρεξίματα, ας τον ξεφορτωθούμε'».
Ο Γουόντλ θυμήθηκε μάλιστα το παράδειγμα του συμπαίκτη του στην Αγγλία, Γκλεν Χοντλ: «Ούτε ο Γκλεν Χοντλ ήταν παίκτης με μεγάλα σωματικά προσόντα αλλά τα κατάφερε μια χαρά. Μπορεί να χάσεις ένα τάκλιν, μια διεκδίκηση της μπάλας, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι σκληροτράχηλοι στόπερ που γυαλίζει το μάτι τους, αποτελούν παρελθόν. Κάνεις ένα τάκλιν, παίρνεις κίτρινη. Στο δεύτερο τάκλιν αποβολή. Χρειάζεσαι παίκτες να μπορούν να κόβουν, να διαβάζουν το παιχνίδι και να κλέβουν τη μπάλα».
Ο Τζέραρντ θα χάσει τον αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Αγγλίας με το Σαν Μαρίνο εξαιτίας της κόκκινης κάρτας που είδε στο ματς με την Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα