Γλίτωσε προσωρινά ο ΓΣ Ηρακλής

23:59 20/11/2013 - Πηγή: AEK365

Μπορεί το απόγευμα της Τετάρτης το Υπουργείο Οικονομικών να αποφάσισε τη διάλυση του Ηρακλή, όμως το βράδυ της ίδιας μέρας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν αποδέχτηκε τη συγκεκριμένη απόφαση με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζοντας πως η ψηφοφορία μεταξύ των μελών κατέληξε πως η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί στο αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει για την οριστική τύχη των «κυανόλευκων».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20/11/2013

Σχετικά με την υπόθεση του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξή :

«Η εποπτεία των αθλητικών σωματείων ανατέθηκε στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με το άρθρο 136 ν. 2725/1999 (Α' 121) και περιήλθε στις Περιφέρειες μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη ( ν. 3852/2010).
Ύστερα από την υποβολή αιτήματος του Υπουργείου Οικονομικών προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως εποπτεύουσας αρχής, με το οποίο ζητείται η λύση του σωματείου ‘Γ Σ Ηρακλής', με βάση το άρθρο 105 ΑΚ, επειδή ‘...ο σκοπός του σωματείου κατέστη κερδοσκοπικός', το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της ΠΚΜ.

Η Οικονομική Επιτροπή είχε τη δυνατότητα να αποδεχτεί το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών, που θα σήμαινε την άμεση διάλυση του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Κατά πλειοψηφία, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής όλων των παρατάξεων, εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ), αποφάσισαν να παραπεμφθεί το ζήτημα στο αρμόδιο δικαστήριο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ να αποδείξει ότι ο λόγος για τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών ζητάει τη διάλυσή του, δεν υφίσταται σήμερα και οι ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται το σωματείο, αποτελούσαν επιλογή των τότε διοικήσεων και δεν μπορεί, εξαιτίας αυτών, να διαλυθεί ο ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Λειτουργώντας με σεβασμό στο νόμο, αλλά και την ιστορία του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, με την απόφαση αυτή αποτράπηκε η άμεση διάλυση του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, δίνεται δε η δυνατότητα στο σωματείο να αποδείξει στο δικαστήριο ότι δεν συντρέχουν σήμερα οι λόγοι για τους οποίους ζητείται από το Υπουργείο η διάλυσή του και, σε κάθε περίπτωση, δίνεται η δυνατότητα στην ελληνική δικαιοσύνη να αποφανθεί για την υπόθεση, αφού παρατεθούν τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών».

Keywords
Τυχαία Θέματα