Πρόβλημα με το αντιντόπινγκ στο Μουντιάλ

23:15 20/11/2013 - Πηγή: AEK365

Την προηγούμενη εβδομάδα η WADA ανακοίνωσε και επίσημα ότι το σχετικό εργαστήριο του Ριο (μοναδικό στη Βραζιλία) έχει απωλέσει τη διαπίστευσή του κάτι που σημαίνει ότι η χώρα του καφέ δεν μπορεί να κάνει αξιόπιστους ελέγχους.
Γι' αυτό το λόγο τα δείγματα αίματος και ούρων των ποδοσφαιριστών που θα ακολουθούν τη διαδικασία θα στέλνονται στο εργαστήριο της Λωζάνης στην Ελβετία οι ιθύνοντες

του οποίου θα πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου για να παραδίδουν έγκαιρα τα αποτελέσματα.
Με δεδομένο μάλιστα ότι οι αρχές θα πρέπει να γνωρίζουν αν τα δείγματα είναι θετικά ή αρνητικά πριν από τον επόμενο επίσημο αγώνα (σε τρεις ημέρες δηλαδή) το προσωπικό του εργαστηρίου θα πιεστεί απίστευτα ως προς τους χρόνους δουλειάς.
Η κατάσταση έχει...σοκάρει τους υπευθύνους της FIFA όπως παραδέχθηκε ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας Μισέλ Ντοζ:"Δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή. Τα προβλήματα είναι πολλά. Οι άνθρωποι της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA αναρωτιούνται πως μία χώρα όπως η Βραζιλία δεν μπορεί να έχει διαπιστευμένο εργαστήριο.Τα χρονικά όρια θα είναι στενά αλλά ελπίζουμε να τα καταφέρουμε" τόνισε χαρακτηριστικά ο Βέλγος γιατρός.

Keywords
Τυχαία Θέματα