Γκουαρντιόλα: Στην Μπάρτσα από μικρό παιδί

10:22 26/5/2012 - Πηγή: AEK365

Με τον ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε η τετραετής θητεία του Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα με την ομάδα να κατακτά το Κύπελλο Ισπανίας και τον Ισπανό τεχνικό να εκφράζει την υπερηφάνεια του για το γεγονός πως ανήκει στην ομάδα από μικρό παιδί.

Σε δηλώσεις του μετά το 3-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Βιθέντε Καλντερόν", ο Γκουαρντιόλα τόνισε: "Είμαι υπερήφανος που ήμουν κομμάτι αυτής της ομάδας. Είχα την τύχη να βρίσκομαι στον σύλλογο αυτό από παιδί, να φορέσω την φανέλα της ομάδας και

να γίνω προπονητής της. Ποτέ μου δεν θέλησα να προδώσω την ιδέα της Μπαρτσελόνα".
Για τον τελικό, ο Γκουαρντιόλα δήλωσε: "Το Κύπελλο συμπληρώνει ιδανικά τους τίτλους που είχαμε πάρει φέτος. Ήταν μια καλή σεζόν για εμάς. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια πανηγυρίσαμε 14 τίτλους, δηλαδή περισσότερους από τρεις ανά έτος. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο για 35 λεπτά, ενώ στην επανάληψη κατεβάσαμε λίγο την ταχύτητα μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Μπιλμπάο γιατί δεν παραδόθηκε και έκανε εξαιρετική χρονιά".
Για την απόφαση του να αποχωρήσει από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα αλλά και για το μέλλον του, ο Γκουαρντιόλα τόνισε: "Ο βασικός λόγος που αποχωρώ είναι η κόπωση. Διαφορετικά δεν θα έφευγα. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Το θέμα είναι να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο η Μπαρτσελόνα. Οι βάσεις υπάρχουν και ελπίζω να άφησα κάποια παρακαταθήκη για το μέλλον".

Keywords
Τυχαία Θέματα