«Μαχητές, όχι τεμπέληδες»

10:12 26/5/2012 - Πηγή: AEK365

Ένα χρυσό και δυο χάλκινα μετάλλια είναι ο, έως τώρα, απολογισμός της ελληνικής αποστολής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας με τον Άρη Γρηγοριάδη να υπογραμμίζει πως οι επιτυχίες αυτές είναι απόδειξη πως οι Έλληνες είναι μαχητές και όχι τεμπέληδες.

Ο Άρης Γρηγοριάδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο και σε δηλώσεις

του στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 μίλησε για
- Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου: "Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας μου. Είχαμε πολλά εμπόδια και προβλήματα στην προετοιμασία, όπως προβλήματα αντιμετωπίζει όλη η χώρα. Όμως ξεπεράσαμε με σχέδιο τις δυσκολίες. Βρίσκαμε διαφορετικούς τρόπους για να ολοκληρώσουμε την προπόνηση και αυτό έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα, με το μετάλλιο. Βάσει δυσκολιών θεωρώ το μετάλλιο αυτό την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου. Μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω".
- Την αφιέρωση του μεταλλίου του στους Έλληνες: "Ήταν μια συγκινητική στιγμή για εμένα. Αφιέρωσα το μετάλλιο σε όλους τους Έλληνες που περνούν δύσκολες στιγμές. Έτσι ένιωθα ότι έπρεπε να κάνω. Το χάρηκα πολύ και ελπίζω να έδωσα χαρά σε όλους τους συμπατριώτες μου".
- Τι σημαίνουν οι επιτυχίες στον αθλητισμό: "Δείχνουν πως δεν είμαστε τεμπέληδες, όπως μας αποκαλούν, αλλά είμαστε μαχητές. Δεν το βάζουμε κάτω παρά τις δυσκολίες, συνεχίζουμε την προσπάθεια και στο τέλος δικαιωνόμαστε. Αν είχαμε περισσότερη βοήθεια από την Πολιτεία, θα καταφέρναμε ακόμα περισσότερα πράγματα".
- Το πώς βρίσκει κίνητρο και συνεχίζει τον πρωταθλητισμό υπό αυτές τις συνθήκες: "Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο να βρίσκει κίνητρο και να αντλεί δύναμη. Ο προπονητής και οι γονείς μου ήταν τα στηρίγματα μου. Μου έλεγαν να συνεχίσω και φτάσαμε σε αυτή την επιτυχία".
- Το κλίμα στην ελληνική αποστολή στο Ντέμπρετσεν: "Είμαστε μια δεμένη ομάδα, μια παρέα μια οικογένεια. Ο καθένας στηρίζει τον άλλο, θέλουμε να τα πάμε καλά και έχουμε ανάγκη τα μετάλλια. Η χώρα τα έχει ανάγκη".
- Τους στόχους του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου: "Στόχος μου είναι να μπω στον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι πολύ δύσκολο και ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος, αφού θα συμμετέχουν οι καλύτεροι στον κόσμο. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ".

Keywords
Τυχαία Θέματα