"Γκολ και φύγαμε για... τελικούς!"

18:26 10/5/2013 - Πηγή: AEK365

Το απόγευμα της Πέμπτης μετά τη νίκη της Εθνικής εφήβων επί της Δανίας ο Σωτήρης Δρίκος είχε δηλώσει με νόημα εν όψει των δύο τελευταίων αγώνων του ομίλου: «Πλέον είναι σα να συμμετέχουμε σε ένα φάιναλ φορ και με δύο νίκες πετυχαίνουμε το στόχο μας».

Η πρώτη νίκη ήρθε, καθώς στον... ‘ημιτελικό' οι Έλληνες διεθνείς επικράτησαν με 3-0 σετ της Αυστρίας με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό να δίνει πλέον άλλη διάσταση στο αυριανό ματς με τους οικοδεσπότες Ρώσους: «Όπως είχε ακουστεί

και παλιά, το μότο μας πλέον είναι ‘Γκολ και φύγαμε για τελικούς!'».

Μετά τη 3η νίκη της ομάδας του, λογικό κι αναμενόμενο ήταν ο έμπειρος τεχνικός να είναι ικανοποιημένος απονέμοντας τα εύσημα στους παίκτες του για τη νίκη επί της Αυστρίας και τη μέχρι τώρα παρουσία τους στο τουρνουά.

«Η Αυστρία είναι, μετά από εμάς και τους Ρώσους, η καλύτερη ομάδα και είναι σημαντικό το ότι καταφέραμε να την περιορίσουμε. Δείξαμε πίστη σ' αυτό που είχαμε σχεδιάσει, ήμασταν συγκεντρωμένοι, ενώ κρατήσαμε σε χαμηλό σκορ τον διαγώνιο τους που είναι ένας πολύ επικίνδυνος παίκτης. Εμείς είμαστε μια ομάδα που δεν κάνει εύκολά λάθη, παίζουμε καλά στο μπλοκ - άμυνα και έχουμε παίκτες οι οποίοι μέσα από τη συμμετοχή τους στη Volleyleague έχουν πλέον αρκετές εμπειρίες».

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν αναιρούν τις δυσκολίες του αυριανού αγώνα.
«Η Ρωσία είναι η... Ρωσία και το όνομα και μόνο του αντιπάλου δείχνει τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε», ήταν τα λόγια του ωστόσο όπως έσπευσε να συμπληρώσει: «Η ζωή θέλει όραμα και το να πάρουμε αυτή τη νίκη είναι ένα όραμα για όλους μας. Μέχρι εδώ πήγαν όλα καλά, αλλά παρά τις δυσκολίες, παρόλο που παίζουμε στο σπίτι τους, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός χαρακτήρισε τη Ρωσία «ως μια ομάδα με πολύ καλά στοιχεία, δεμένη ως σύνολο, με ψηλά κορμιά, όπου ξεχωρίζει ο πασαδόρος κι ο διαγώνιος της που στέφθηκαν πριν από ένα μήνα περίπου πρωταθλητές Ευρώπης στους παίδες. Εμείς όμως φτάσαμε στο σημείο που θέλαμε και πλέον έχουμε μπροστά μας έναν τελικό».

Τέλος ο κ. Δρίκος δεν ξέχασε να αναφερθεί και στην συγκινητική παρουσία των Ελλήνων ομογενών οι οποίοι και σήμερα βρέθηκαν στο ‘Volley Grad'ενισχύοντας την ομάδα μας και δίνοντας την υπόσχεση ότι αύριο θα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση για να έρθουν ακόμη περισσότεροι.

«Αυτό που ζούμε από την πρώτη μέρα στην Ανάπα είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Είναι πραγματικά συγκινητικό να ακούς απ' αυτούς τους ανθρώπους να τραγουδούν τον Εθνικό μας ύμνο και να μας φωνάζουμε ‘είμαστε Έλληνες'. Νομίζω ότι και τα παιδιά αισθάνονται καλύτερα κι από την παρουσία αυτών των ανθρώπων καταλαβαίνουν τι είναι η πατρίδα, τι είναι ο νόστος, η ξενιτιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα