«Περιμένω τον πρόεδρο»

17:44 10/5/2013 - Πηγή: AEK365

Αμφίβολη είναι η παραμονή του Γιάννη Χριστόπουλου στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα και τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπως τόνισε ο Έλληνας προπονητής. «Την Τετάρτη ξεκινάει για την ομάδα μας η διαδικασία των play off. Μία δύσκολη και επίπονη διαδικασία για εμάς. Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε αρκετά σκληρά. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Πιστεύω ότι την Τετάρτη θα παρουσιαστούμε στο παιχνίδι με την Τρίπολη στο καλύτερο δυνατό επίπεδο που θα μπορούσαμε να κρατήσουμε

την ομάδα, έχοντας περάσει μία διακοπή σχεδόν 25 ημερών. Αυτό το ρόστερ κτίστηκε με στόχο την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία».

Και συνέχισε: «Η ομάδα κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να βγει στην Ευρώπη. Τώρα έχουμε να παίξουμε με τις καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος σε ένα μίνι πρωτάθλημα με πολλές ιδιαιτερότητες. Υπάρχουν παιχνίδια κάθε τρεις-τέσσερις ημέρες, πολλές μετακινήσεις. Με εξαίρεση τον Τάσο Πάντο, πιστεύω ότι κανένας άλλος στην ομάδα μας δεν είναι συνηθισμένος να παίζει σ' αυτό τον ρυθμό».

Παράλληλα, ο νεαρός κόουτς, σχολίασε: «Σε συνδυασμό με τις κάρτες που είναι φορτωμένοι πάρα πολλοί παίκτες μας αλλά και την κούραση που μπορεί να επέλθει από τη διαδικασία, νομίζω ότι βάζουμε πολύ δύσκολα. Υπάρχει όμως πίστη και από εμάς και από τους ποδοσφαιριστές. Το βλέπουμε σαν ένα τεστ ώστε να μπορέσουμε να μετρήσουμε τις δυνατότητες μας σε πραγματικά υψηλό επίπεδο για τα ελληνικά δεδομένα. Τα παιδιά επαναλαμβάνω έχουν μεγάλη πίστη, έχουν μεγάλη όρεξη, αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, σε κάθε παιχνίδι».

Στην συνέχεια, ο Γιάννης Χριστόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις για:

Το αν επηρεάζεται η ομάδα από την διακοπή των αγώνων: «Πάρα πολύ μπορεί να επηρεάσει. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ, πιθανότατα και η Τρίπολη είναι σε καλύτερη κατάσταση όσον αφορά τον ρυθμό. Αλλά και εμείς προσπαθήσαμε να δώσουμε ένταση στις προπονήσεις μας. Δεν μπορούμε όμως να προβλέψουμε τι ένταση θα μπορέσουμε να βγάλουμε, ιδιαίτερα στα πρώτα παιχνίδια. Τι ρυθμό θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε και τη διάρκεια θα έχουμε. Ιδιαίτερα στους δύο πρώτους αγώνες».

Τον στόχο στα play offs: «Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου απέναντι στις τρεις αυτές ομάδες κατάφερε η ομάδα να πετύχει δύο πόντους. Κάναμε τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες. Είναι η άποψη μου, στα εντός έδρας παιχνίδια ακόμη και με τον ΠΑΟΚ και με την Τρίπολη νομίζω ότι αξίζαμε ακόμη και τη νίκη. Αλλά όταν έρχεται ο ΠΑΟΚ εδώ και κάνει με τέσσερις τελικές προσπάθειες τρία γκολ, ή έρχεται η Τρίπολη και ουσιαστικά με πέντε τελικές ενέργειες κάνει δύο γκολ και ένα δοκάρι, τότε καταλαβαίνετε το επίπεδο των ομάδων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Εφόσον καταφέραμε να πάρουμε δυο πόντους, αν καταφέρουμε στα πλέι οφ να κάνουμε τρεις ή τέσσερις πόντους, αυτό θα είναι ένα βήμα προς τα εμπρός. Στόχος όμως που βάλαμε με τους παίκτες μας στα αποδυτήρια, και ήταν κυρίως σε συζήτηση των παικτών, είναι ότι και θέλουμε πολύ και έχουμε πιστεύω τις δυνατότητες να τερματίσουμε στην 3η θέση των πλέι οφ, δηλαδή στην 4η της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αυτός πιστεύω ότι είναι ο πιο λογικός και εφικτός στόχος. Εγώ από την πλευρά μου πιστεύω ότι αν η ομάδα μας καταφέρει να κάνει επτά πόντους τότε θα μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε πραγματικά σε υψηλό επίπεδο».

Το αν ο Αστέρας Τρίπολης θα επηρεαστεί από την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου: «Σίγουρα μπορεί να επηρεάσει. Εξαρτάται βέβαια από το αποτέλεσμα, από την ένταση που θα έχει ο αγώνας, και πνευματικά, σωματικά και ψυχικά. Εξαρτάται από τη διάρκεια που θα έχει ο αγώνας. Και εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Σίγουρα μπορεί να επηρεάσει ο τελικός τον Αστέρα Τρίπολης. Αλλά και εμείς ερχόμαστε από μία μεγάλη αποχή από επίσημους αγώνες».

Το αν τα play offs θα είναι δύο ταχυτήτων με πρωταγωνιστές τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα και ρυθμιστές τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ατρόμητο: «Όχι. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάπως έτσι. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ και η Τρίπολη έχουν κάποιους πόντους μπαίνοντας σ' αυτή τη διαδικασία. Είναι ένα αβαντάζ μεγάλο γι' αυτές τις ομάδες. Από εκεί και μετά πιστεύω ότι ανάλογα με τα αποτελέσματα της κάθε αγωνιστικής, και ιδιαίτερα των δύο-τριών πρώτων, μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα και να αλλάξουν οι στόχοι των ομάδων, ακόμη και η διαδικασία».

Το πώς θα διαχειριστεί το πρόβλημα των καρτών: «Έχω δύο επιλογές. Η μία είναι να στοχοποιήσουμε κάποια ματς. Τρία ή τέσσερα παιχνίδια. Και η άλλη επιλογή είναι να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, έχοντας τον ίδιο στόχο. Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στη συνέχεια και το οποίο θα εξαρτηθεί σημαντικά από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα».

Το γεγονός ότι η καλή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα έφερε τις υποψηφιότητες του ίδιου και Ίλιτε και Ντε Βινσέντι για τους καλύτερους της σεζόν: «Νομίζω ότι όλα τα παιδιά το αξίζουν, και δεν είναι μόνο ο Ίλιτς και ο Ντε Βινσέντι. Πιστεύω και σε άλλες κατηγορίες, ίσως όσον αφορά τις ασίστ, τον ρούκι, τερματοφύλακα, δεν ξέρω τι άλλες κατηγορίες θα υπάρχουν, υπάρχουν παίκτες που θα είναι μέσα στις πρώτες επιλογές στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου της σεζόν. Αυτό είναι πολύ τιμητικό, και για τα παιδιά, αλλά και για την ομάδα μας. Είναι πολύ ωραίο ο ΠΑΣ Γιάννινα, να φιγουράρουν οι παίκτες του σ' αυτές τις κατηγορίες. Πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά παραμένουν προσγειωμένα στο στόχο και αυτό που προσπαθώ να τους δώσω να καταλάβουν και το έχουν καταλάβει είναι ότι, ότι πέτυχαν φέτος σε ατομικό επίπεδο, το πέτυχαν μέσα από την ομάδα. Δούλεψαν για την ομάδα, είχαν ομαδικό πνεύμα, και γι' αυτό κατάφεραν να διακριθούν και ατομικά. Αυτό πρέπει να συμβεί και στη διαδικασία των πλέι οφ. Πρέπει η ομάδα να διατηρήσει το χαρακτήρα της, την αγωνιστικότητα της, το πνεύμα του μαχητή, το πνεύμα της ομαδικότητας. Όλοι να βάλουμε το «εγώ» μας κάτω από την ομάδα, και μόνο με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσει να έχει διακρίσεις, και η ομάδα και οι παίκτες».

Τη δύναμη της έδρας και την παρουσία των οπαδών στους «Ζωσιμάδες» για τα play offs: «Κάναμε πολύ καλά αποτελέσματα εκτός έδρας, αλλά στο τέλος αν δούμε τη συνολική βαθμολογική συγκομιδή που είχαμε, θα δούμε ότι και εντός έδρας ήταν ικανοποιητικοί οι βαθμοί που μαζέψαμε. Θέλουμε να παίζουμε στο «Ζωσιμάδες» και θέλουμε μπροστά στον κόσμο μας. Αυτά τα τρία παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας, θα είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο και να διασκεδάσει βλέποντας αγώνες υψηλού επιπέδου, αλλά και να τιμήσει αυτά τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν όλη τη χρονιά και την υπερηφάνεια που χάρισαν στην πόλη των Ιωαννίνων και γενικότερα στους Ηπειρώτες».

Το αν θα ακολουθηθεί και τη νέα σεζόν η... συνταγή στις μεταγραφές: «Η ομάδα χτίστηκε πάνω σε μια φιλοσοφία που μου αρέσει και μένα πάρα πολύ και πιστεύω ότι αρέσει πολύ και στον πρόεδρο. Πρέπει κάθε φορά να κοιτάμε εμπρός και πάντα να αποκωδικοποιούμε τις καταστάσεις, τις συνθήκες, τις εποχές και να προσπαθούμε να βρίσκουμε τη διαδρομή που θα μας πάει να κάνουμε και πάλι ένα βήμα προς τα εμπρός. Έχω πει τις ιδέες μου στον πρόεδρο, έχω επισημάνει τα θέματα που θα πρέπει να μας απασχολήσουν και που θα πρέπει να αλλάξουν για τη νέα περίοδο για να μπορέσουμε να είμαστε και πάλι ανταγωνιστικοί. Επικρατεί μια εγρήγορση και στις τάξεις της ομάδας, και της τοπικής κοινωνίας και όσον αφορά το «Ζωσιμάδες» και σε όσον αφορά άλλα θέματα που απασχολούν την ομάδα. Περιμένω όμως να έχουμε ανάλογη συνέχεια και να έχουμε οριστικές λύσεις στα θέματα που μας απασχολούν».

Το αν θα παραμείνει στην ομάδα: «Έχω κάνει μια συζήτηση με τον πρόεδρο μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Του εξήγησα ότι δεν θα μιλήσω με άλλη ομάδα, πριν μιλήσω με τον ΠΑΣ Γιάννινα και του έθεσα ένα χρονικό όριο που θα το κάνω αυτό, περιμένοντας να λυθούν κάποια θέματα. Το χρονικό περιθώριο ήταν μέχρι σήμερα και περιμένω ακόμα να κάνω αυτό το ραντεβού με τον πρόεδρο».

Το ρόλο του σύγχρονου προπονητή στο ποδόσφαιρο, με αφορμή την ημερίδα που διοργανώνεται από τον Πανηπειρωτικό σύνδεσμο προπονητών το απόγευμα με ομιλητή τον ίδιο: «Δέχτηκα αυτή την τιμητική πρόσκληση για να κάνω μία εισήγηση μπροστά σε προπονητές από την Ήπειρο. Και βέβαια ανταποκρίθηκα με μεγάλη μου χαρά. Το ερώτημα είναι πολύπλοκο και θα μπορούσαμε να μιλάμε για μέρες για να σας εξηγήσω. Θα σας παραθέσω όμως κάτι που κράτησα από έναν από τους δασκάλους που είχα, τον κ. Σεντελίδη, ο οποίος σε μια από τις πρώτες σχολές UEFA της Ελλάδας που παρακολούθησα. Μας είχε ρωτήσει, τι είναι προπονητής; Και όλοι απαντούσαμε ότι είναι ένας παιδαγωγός, ένας άνθρωπος που κάνει προπόνηση, ένας που πρέπει να ξέρει τακτική, να διαχειρίζεται καταστάσεις κτλ. Η απάντησή του κ. Σεντελίδη στο ερώτημα ήταν ότι προπονητής είναι ο χαρακτήρας του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο προπονητής είναι μια προσωπικότητα, ένα άτομο με πάρα πολλές πλευρές και παραμέτρους και πιστεύω ότι ανάλογα με το χαρακτήρα του αυτές οι παράμετροι εξελίσσονται και λειτουργούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα