Γκιστ: Κάνουν θόρυβο οι ΑΕΚτζήδες, προτιμώ τέτοιες ομάδες

00:07 18/2/2015 - Πηγή: AEK365

Τον «ιδρώτα» από τις ξεκούραστες νίκες των 20-30 πόντων διαφορά, αφού αυτό συνεπάγεται και με βελτίωση του ίδιου και των συμπαικτών του, προτιμά ο Τζέιμς Γκιστ, όπως δήλωσε στο gazzeta.gr. Αναλυτικά όσα είπε ο Αμερικανός (σ.σ. στη φωτό αγκαλιάζει τον παλιό του γνώριμο από τους Σπερς, Μαλίκ Χέρστον) σχετικά με την ΑΕΚ:

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι μία πολύ σκληρή ομάδα. Πρέπει να της δείξεις

το δέοντα σεβασμό. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκοράρει πολλούς πόντους, έχει τους παίκτες να το κάνει. Έχει και τους παίκτες να παίξει άμυνα, να τρέξει και να δημιουργήσει προβλήματα σ' οποιαδήποτε ομάδα. Εμείς έπρεπε να βγούμε στο παρκέ και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο του προπονητή μας, το κάναμε καθόλη τη διάρκεια και νικήσαμε».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός: «Δεν ξέρω, είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Είναι η νοοτροπία, είναι ο βαθμός συγκέντρωσης, είναι ένας συνδυασμός μαχητικότητας και του ν' αντιμετωπίζεις έναν δυνατό αντίπαλο όπως η ΑΕΚ. Πρέπει να πιστώσουμε κάτι και στον κόσμο της, κάνουν θόρυβο. Ήταν σαν εκτός έδρας. Είχαν τη σχετική ενέργεια κι έπρεπε να τους την αφαιρέσουμε. Όσο περνάει ο καιρός, βελτιωνόμαστε πάνω σ' αυτό το κομμάτι».

Για την πρώτη του γνωριμία με την ΑΕΚ και αν προτιμά «τέτοιου είδους» αντιπάλους: «Ειλικρινά, ό,τι είναι ικανό να κάνει πιο ανταγωνιστική την Α1, το υποστηρίζω. Η ΑΕΚ σίγουρα δυνάμωσε το ρόστερ της στην επιστροφή της στην Α1, πραγματοποίησε μερικές σημαντικές προσθήκες. Καθιερώθηκαν ως δυνατή ομάδα φέτος. Θέλω τέτοιες ομάδες. Όσο περισσότερες, τόσο το καλύτερο. Υπάρχει κι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, o Άρης, ακόμη κι ο Απόλλων Πάτρας τα πηγαίνει πολύ καλά. Φέτος υπάρχουν κάμποσες ανταγωνιστικές ομάδες, οι οποίες τα πηγαίνουν πολύ καλά χάριν στους ξένους παίκτες τους και το πώς παίζουν. Υπάρχει αρκετό ταλέντο φέτος κι ανυπομονείς να βγεις στο παρκέ κάθε φορά. Δε θες να νικάς με 20-30 πόντους κάθε φορά, θες να βγαίνεις στο παρκέ και να πρέπει να παίξεις, να 'σαι συγκεντρωμένος, να υπάρχει ένταση, να βάζεις και τον κόσμο να συμμετέχει, όλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα