Γκέλαρε η Τσέλσι

18:11 15/3/2015 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 3-0
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Ανάσα για την Έβερτον που κέρδισε με 3-0 τη Νιούκαστλ.

Καρδιοχτύπησε στην αρχή, αλλά σταδιακά ανέβαζε την απόδοσή της και έφτασε να προηγείται στο 20' χάρη στο συρτό σουτ του Τζέιμς ΜακΚάρθι και την λανθασμένη εκτίμηση του Τομ Κρουλ. Η Έβερτον πήρε αυτό που ήθελε σχετικά νωρίς και τα πάντα έγιναν πιο εύκολα. Ανάγκασε τη Νιούκαστλ να περιορίσει τις επελάσεις

της και με πίεση διαρκείας έφτανε στην περιοχή της, ευελπιστώντας σε ένα δεύτερο γκολ.

Από τη μεριά τους, οι «καρακάξες» φαίνονταν αποπροσανατολισμένες. Τους έλειψε πολλές φορές η τελική πάσα, κάτι που τις καθιστούσε εντελώς ακίνδυνες. Όλα αυτά μέχρι το 35'... Από εκείνο το σημείο και μέχρι το σφύριγμα για τη λήξη του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από το καβούκι τους και ανέλαβαν εκείνοι το πρέσινγκ. Το αποτέλεσμα; Απείλησαν την εστία της Έβερτον, αλλά δεν κατάφεραν να την παραβιάσουν.

Στο δεύτερο μέρος, ξανά η Νιούκαστλ μπήκε φουριόζα στο χορτάρι και προβλημάτισε την αντίπαλη άμυνα. Όπως και στην αρχή, όμως, μια φάση έμελλε να αλλάξει τη ροή του ματς. Στο 56' η Έβερτον κέρδισε πέναλτι, ο Λουκάκου ανέλαβε την εκτέλεσή του και έγραψε το 2-0. Ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τους φιλοξενούμενους!

Τα πράγματα, μάλιστα, έγιναν ακόμη χειρότερα για τους ίδιους, όταν τρία λεπτά μετά ο διαιτητής απέβαλε τον Κολοτσίνι για σκληρό μαρκάρισμα στον Λένον, αφήνοντας τις «καρακάξες» με δέκα παίκτες και χωρίς τον ηγέτη της άμυνάς τους!

Ουσιαστικά, σε εκείνο το σημείο έριξαν λευκή πετσέτα, αν και στην πορεία έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια για να μειώσουν το σκορ. Ήξεραν, ωστόσο, ότι το ματς είχε τελειώσει για αυτούς και... είχαν δίκιο. Ένα λεπτό πριν το τελικό σφύριγμα ο Μπάρκλεϊ πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση!

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Αλκαράθ, Κόουλμαν, ΜακΚάρθι (86' Μπέσιτς), Γκίμπσον, Λένον (85' Ατσού), Όσμαν, Κονέ, Λουκάκου (74' Μπάρκλεϊ)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Γιάνμαατ, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Τέιλορ, Σισοκό, Κόλμπακ, Ομπερτάν (46' Αγιόθε), Ριβιέρ (62' Γκουτιέρες), Αμεόμπι (56' Καμπελά), Γκουφράν

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΤΟΤΕΝΑΜ: 3-0
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Την ανοδική της πορεία επιβεβαίωσε η Γιουνάιτεντ, που κέρδισε εύκολα με 3-0 την Τότεναμ και πλησίασε τη 2η θέση.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εξαιρετικά στο παιχνίδι και τιμώρησαν νωρίς την κατά γενική ομολογία κακή άμυνα της Τότεναμ μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Μάικλ Κάρικ έκανε εξαίσια πάσα στον χώρο και ο Μαρουάν Φελαϊνί με αριστερό πλασέ νίκησε τον Ουγκό Γιορίς για το 1-0.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής ο Χουάν Μάτα έκοβε κι έραβε για το σύνολο του Φαν Χάαλ, που έμεινε ψηλά για να πετύχει κι άλλο τέρμα. Δέκα λεπτά μετά την επίτευξη του πρώτου, ο Κάρικ έβαλε στον λογαριασμό του εκτός από μία ασίστ και ένα γκολ -ακούγοντας από την εξέδρα να του τραγουδούν «It's Carrick you know, it's hard to believe it's not Schooles»- όταν πήρε το ριμπάουντ από προσπάθεια του Φελαϊνί και με ωραία μακρινή κεφαλιά έκανε το 2-0.

Στο 34' ο Ρούνεϊ έβαλε για τα καλά τέλος στο σερί των πέντε αγώνων χωρίς ήττα απέναντι στην Γιουνάιτεντ για την Τότεναμ, αφού μετά από πολύ ωραία ενέργεια νίκησε τον Γιορίς στην δεξιά του γωνία για το 3-0. Όλα τα λεφτά ήταν και ο πανηγυρισμός του αρχηγού της εθνικής Αγγλίας.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον τελευταίο να έχει ακόμη μία ευκαιρία να σκοράρει,α πό σέντρα του Φελαϊνί που πιθανώς έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την Γιουνάιτεντ, αλλά να στέλνει την μπάλα για λίγο εκτός εστίας.

Το δεύτερο μέρος ήταν ακριβώς όπως το πρώτο για τους «κόκκινους διαβόλους» αλλά χωρίς γκολ. Οι παίκτες του Φαν Χάαλ συνέχισαν να πιέζουν, αυτοί του Μαουρίσιο Ποκετίνο έδειχναν με... φαντάσματα, και λίγο μετά το πρώτο σφύριγμα από τον Κλάτενμπεργκ ο Ερέρα έχασε ακόμη μία ευκαιρία για το 4-0, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς αντίδραση από τους φιλοξενούμενους και με την λήξη του αγώνα όσοι οπαδοί της Γιουνάιτεντ βρέθηκαν στο γήπεδο πήγαν σπίτι τους άκρως ικανοποιημένοι. Αυτό μαρτυρά άλλωστε και το κλίμα στο «Ολντ Τράφορντ» με τον κόσμο στην εξέδρα να αποθεώνει κάθε ποδοσφαιριστή της ομάδας του όταν εκείνος ακουμπούσε την μπάλα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Βαλένσιαμ Τζόουνς, Σμόλινγκ, Μολιντ, Κάρικ (87' Ράφαελ), Ερέρα, Μάτα (77' Περέιρα), Φελαϊνί (83' Φαλκάο), Γιανγκ, Ρούνεϊ

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόκερ, Ντάιερ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Μπενταλέ, Μέισον (64' Λαμέλα), Σαντλί (79' Αντεμπαγιόρ), Έρικσεν, Τάουνσεντ (31' Ντεμπελέ), Κέιν

ΤΣΕΛΣΙ-ΣΑΥΘΑΜΠΤΟΝ: 1-1
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Την ευκαιρία να καθαρίσει από σήμερα τον τίτλο έχασε η Τσέλσι που κόλλησε στ 1-1 με τη Σαουθάμπτον.

Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για την Τσέλσι, όμως η πορεία του ημιχρόνου έδειξε πως η ομάδα παρέμενε επηρεασμένη από το αρνητικό αποτέλεσμα μεσοβδόμαδα και τον αποκλεισμό από την Παρί. Το γρήγορο γκολ του Ντιέγκο Κόστα στο 11' με κεφαλιά, έπειτα από γύρισμα του Ιβάνοβιτς, δεν φάνηκε αρκετό για να δώσει φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών των «μπλε». Αντίθετα, παρέμειναν... χλωμοί και ανήμποροι να συγκρατήσουν τις ορμές των «Αγίων».

Λίγα λεπτά αργότερα στο 18', ήρθε η ισοφάριση των φιλοξενούμενων με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάντιτς, υπόδειξη που προκάλεσε την αντίδραση του πάγκου των Λονδρέζων, οι οποίοι θεώρησαν ότι δεν υπήρχε κάτι μεμπτό στο μαρκάρισμα του Μάτιτς πάνω στον Μανέ. Το γκολ αυτό αποδιοργάνωσε τελείως το συγκρότημα του Μουρίνιο, με αποτέλεσμα να δεχτεί έντονη πίεση στη συνέχεια και πολλές φάσεις μπροστά από την εστία του. Ευτυχώς για τον Πορτογάλο, ωστόσο, ο Κουρτουά ήταν σε μεγάλη μέρα και κρατούσε, με καίριες επεμβάσεις, την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Αντιλαμβανόμενη πως με τέτοια εμφάνιση το πολύ- πολύ να κρατούσε την ισοπαλία, η Τσέλσι βγήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να ρισκάρει για να πάρει το ματς. Η αλήθεια είναι πως ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Το ίδιο επιθετικοί, ωστόσο, έμειναν και οι παίκτες του Κούμαν, που δεν πτοήθηκαν από τη βελτιωμένη εικόνα των γηπεδούχων και συνέχιζαν να αναζητούν τρόπο για να διασπάσουν την άμυνα τους.

Η κορυφαία στιγμή για το δεύτερο μέρος ανήκε στην Τσέλσι και συγκεκριμένα στο 59', όταν το δυνατό σουτ του Γουίλιαν βρήκε στον Ντιέγκο Κόστα και κατέληξε στο δοκάρι του Φόρστερ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Λονδρέζοι αύξαναν την πίεση τους. Από το 65' και μετά έγιναν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα, όμως αδυνατούσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση. Περιόρισαν σημαντικά τις προσπάθειες της αντιπάλου, κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και έψαχναν εναγωνίως ελεύθερο πεδίο για απειλήσουν. Η μοίρα, ωστόσο, είχε αποφασίσει... Με την συμπλήρωση 90 λεπτών τίποτα δεν άλλαξε και το ματς έμεινε στο 1-1.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς (53' Ραμίρες), Φάμπρεγας, Γουίλιαν (83' Κουαδράδο), Όσκαρ (82' Ρεμί), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Φοντέ, Αλντερβάιρελντ, Μπέρτραντ, Γουανιάμα, Σνάιντερλιν, Σ. Ντέιβις (71' Γουόρντ - Πρόους), Τάντιτς (71' Ντζούρισιτς), Μανέ, Λονγκ (83' Πελέ)

Keywords
Τυχαία Θέματα