Σε απόσταση ασφαλείας η Αϊντχόφεν

17:52 15/3/2015 - Πηγή: AEK365

EREDIVISIE- 27η Αγωνιστική

Αϊντχόφεν-Γκρόνινγκεν 2-1
(11' Βαϊνάλντουμ, 66' Μιρίν/ 43' Μποτέγκιν)
Στο "Φίλιπς Στάντιον", η Αϊντχόφεν δυσκολεύτηκε αλλά τελικά επικράτησε 2-1 της Γκρόνινγκεν και έφτασε ακόμα πιο κοντά στη κατάκτηση του τίτλου.
Μόλις στο 11ο λεπτό ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ έβαλε μπροστά στο σκορ τη πρωτοπόρο της Eredivisie με την ομάδα του Φιλίπ Κοκού να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 27' όταν ο Λουκ Ντε Γιόνγκ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Σαν να μην έφτανε

αυτό, η Γκρόνινγκεν έφερε το ματς στα ίσια πριν το ημίχρονο με γκολ του Έρικ Φερνάντο Μποτέγκιν στο 43'.
Τελικά, το "τρίποντο" στην Αϊντχόφεν χάρισε ο Ισιμάτ Μιρίν με γκολ στο 66ο λεπτό με τον Ντε Γιόνγκ να χάνει το πέναλτι αλλά να δίνει τις ασίστ και για τα δυο γκολ.

Χέρενφεν-Άγιαξ 1-4
(35' Φέλτμαν αυτογκόλ/ 6', 67' Μίλικ, 11' Κλάασεν, 38' Φέλτμαν)
Την ανοδική του πορεία συνεχίζει ο Άγιαξ που συμπλήρωσε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία πέντε παιχνίδια έπειτα και από το επιβλητικό 4-1 στην έδρα της Χέρενφεν. Μόλις στο έκτο λεπτό ο Αρκάντιους Μίλικ άνοιξε το σκορ για τον Άγιαξ και πέντε λεπτά αργότερα ο Ντέιβι Κλάασεν διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Ντε Μπουρ. Δέκα λεπτά πριν το ημίχρονο, η Χέρενφεν κατάφερε να μπει στο παιχνίδι χάρη σε αυτογκόλ του Τζόελ Φέλτμαν.
Πάντως, ο Φέλτμαν εξιλεώθηκε γρήγορα για το λάθος του αφού τρία λεπτά αργότερα, στο 38', έστειλε τη μπάλα στη σωστή εστία κάνοντας το 1-3. Το δεύτερο γκολ του Μίλικ στο 67ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 1-4 για τον Άγιαξ που συνεχίζει να ελπίζει για τον τίτλο παρά το -11.

Ντεν Χάαγκ-Χέρακλες 1-3
(42' Βαν Ντούινεν/ 4' Βέγκορστ, 55' Άβντιτς, 67' Μπελ Χασάνι)
Νίκη που την φέρνει εκτός της ζώνης υποβιβασμού πέτυχε η Χέρακλες η οποία κέρδισε 3-1 μέσα στην έδρα της Ντεν Χάαγκ. Μόλις στο τέταρτο λεπτό ο Βόουτερ Βέγκχορστ έδωσε προβάδισμα στη Χέρακλες αλλά η Ντεν Χάαγκ ισοφάρισε πριν το ημίχρονο με γκολ που πέτυχε ο Μάικ Βαν Ντούινεν στο 42'. Η Χέρακλες πήρε ξανά προβάδισμα με γκολ του Ντένι Άβντιτς στο 55ο λεπτό και το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Ιλίας Μπελ Χασάνι στο 67ο λεπτό.

Ντόρντρεχτ-Φέγενορντ 1-2
(62' Φόρτες/ 19' Μανού, 90' Ασάχμπαρ)
Με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Φέγενορντ γλίτωσε τη γκέλα στην έδρα της ουραγού Ντόρντρεχτ παίρνοντας τη νίκη με 2-1.
Στο 19' ο Έλβις Μανού άνοιξε το σκορ για τη Φέγενορντ αλλά στο 62' η Ντόρντρεχτ έφερε το ματς στα ίσια με τέρμα που σημείωσε ο Τζέφρι Φόρτες. Τελικά, η Φέγενορντ παρέμεινε στη 3η θέση καθώς στο 90' ο Ανάς Ασάχμπαρ έκανε το 1-2.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα