Γιαννακόπουλος: Μεγάλα σχέδια για την Σπάρτη

13:55 13/7/2013 - Πηγή: AEK365

Με στόχο την αναβάθμιση της Α.Ε. Σπάρτης μπήκε στην ομάδα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ο οποίος δεν έκρυψε πως έχει μεγάλα σχέδια για την ποδοσφαιρική ομάδα της Πελοποννήσου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην ιστοσελίδα apela.gr
- Το Σάββατο 6 Ιουλίου που ήρθατε στη Σπάρτη, ποιους συναντήσατε και γιατί;
«Συναντηθήκαμε με τον κύριο Αργειτάκο και τον

κύριο Νικόλαρο και συζητήσαμε κατ' αρχήν για μια ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι οι οικογενειακές μας καταβολές είναι από την Σπάρτη και συγκεκριμένα από τη Σελλασία. Είναι κάτι που συναισθηματικά αλλά και πρακτικά δεν με αφήνει ασυγκίνητο. Μέσα στο πλαίσιο αυτό συζητήσαμε και την αναβάθμιση της ομάδας της Σπάρτης και δεν σας κρύβω ότι τα σχέδιά μας είναι μεγάλα. Προς το παρόν όμως κρατάμε μικρό... καλάθι και είμαστε βέβαιοι για τα αποτελέσματα που θα έχει η δουλειά όλων».
- Πως σας ήρθε η ιδέα ν' αναλάβετε την ΑΕ Σπάρτης;
«Νομίζω ότι σας κάλυψα με την προηγούμενη απάντησή μου. Οικογενειακώς είμαστε φίλοι του αθλητισμού κι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Προσωπικά δεν μπορώ να μείνω απαθής στο ενδεχόμενο ανάπτυξης- ποικιλοτρόπως- της περιοχής από την οποία ξεκίνησε τη διαδρομή της οικογενείας μας ο συνονόματος παππούς μου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Άλλωστε εσείς που ζείτε στους καθημερινούς ρυθμούς της Σπάρτης είστε σε θέση να καταλάβετε καλύτερα από τον καθένα αυτό που σας αναφέρω».
- Την ΑΕ Σπάρτης θα την αναλάβετε εξ ολοκλήρου εσείς και πότε;
«Το «εξ ολοκλήρου» δεν σημαίνει τίποτα, είναι μια πρόταση απλώς για τους τύπους. Πεποίθησή μου είναι ότι «εξ ολοκλήρου» σημαίνει να πιστεύεις σε κάτι και να το αγαπάς. Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω το παραμικρό εφόσον δεν είχα συναισθήματα γι' αυτό. Πιστεύω ότι σας κάλυψα με τον τρόπο αυτό. Συναίσθημα, αγάπη, σχέδιο, εμπιστοσύνη και δουλειά είναι τα «κλειδιά» της επιτυχίας».
- Ποια θα είναι η συνεργασία σας με τους τοπικούς παράγοντες της ομάδας;
«Τους έχω ήδη ενημερώσει ότι θα βρίσκομαι στη διάθεσή τους εφόσον χρειαστούν το οτιδήποτε. Με εμπιστεύονται και τους εμπιστεύομαι. Όσο υπάρχει αυτή η αμφίδρομη σχέση τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει σε ό,τι έχει να κάνει με τη δουλειά μας και το πλάνο μας. Σας είπα και αρχικά ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο. Αν δεν έχεις το κίνητρο να πετύχεις στέκεσαι απαθής στην πολυθρόνα σου κι απλώς φιλοσοφείς χωρίς ουσία. Είμαι άνθρωπος των πράξεων και για το λόγο αυτό ποντάρω στην άριστη συνεργασία με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μου».
- Στα σχέδιά σας είναι να δημιουργήσετε ίσως και κάποιο νέο γήπεδο για τους φιλάθλους της ομάδας;
«Το βασικό είναι να στηρίξει ο κόσμος της Σπάρτης και της Λακωνίας γενικότερα την προσπάθεια. Θέλουμε να δούμε την ομάδα στο ανώτερο επίπεδο. Αλήθεια, έχει ποτέ αναρωτηθεί ο φίλαθλος κόσμος της Σπάρτης και της Λακωνίας τι συνέβη και δεν έχει βρεθεί ποτέ ένας αθλητικός μας εκπρόσωπος στο υψηλότερο επίπεδο; Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια κι απαιτείται η δουλειά και η στήριξη όλων. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Όλοι είναι σημαντικοί και δεν αναφέρομαι μόνο στο επιτελείο της ομάδας. Βρισκόμαστε στην αρχή του πλάνου μας και δεν θέλουμε να πούμε μεγάλα λόγια. Ούτε θέλουμε να δώσουμε υποσχέσεις. Με τη βοήθεια όλων μπορούμε κάθε μέρα να κερδίζουμε και κάτι, να προσθέτουμε από ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα. Όλα μπορούν να γίνουν εάν κι εφόσον το επιτρέψουν οι περιστάσεις αλλά δεν πρέπει ούτε να βιαζόμαστε, ούτε να ψάχνουμε για Μεσσίες, ούτε να δίνουμε υποσχέσεις».
- Το έμψυχο υλικό της ομάδας καθώς και οι προπονητές ποιοι θα είναι;
«Από τον πατέρα μου, Παύλο Γιαννακόπουλο, τον δημιουργό της κορυφαίας ευρωπαϊκής δυναστείας της τελευταίας 20ετίας στο μπάσκετ, έμαθα ένα πολύ σημαντικό πράγμα: Ο κάθε άνθρωπος έχει το ρόλο του και δεν πρέπει να ξεφεύγει απ' αυτόν. Ο δικός μου ο ρόλος είναι να επιλέγω τους συνεργάτες μου, άρα να τους εμπιστεύομαι και να μην παρεμβαίνω στο έργο τους. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι υπάρχουν πιο αρμόδιοι άνθρωποι ν' απαντήσουν σ' αυτό καθώς έχουν κατανεμηθεί οι ρόλοι» .

Keywords
Τυχαία Θέματα