Για τη μνήμη του Γιώργου…

19:40 6/11/2011 - Πηγή: AEK365

Οι αγώνες Προοδευτικής-ΑΕΚ για να τιμηθεί η μνήμη του Γιώργου Δαδίτσου, έχουν γίνει θεσμός. Πρώτη φορά οι βετεράνοι άσσοι των δύο ομάδων συναντήθηκαν στις 28 Οκτωβρίου του 2003, σα να ήθελαν με τον δικό τους τρόπο να πουν το δικό τους «ΟΧΙ» γι΄ αυτό που είχε συμβεί, στον «φίλο και αδελφό τους» συμπαίκτη και παράγοντα τους. Και από τότε, κάθε χρόνο διεξάγονταν μέσα στον Οκτώβρη και παραμονές της Εθνικής μας Επετείου. Γιατί μπορεί η αυλαία στη ζωή του Γιώργου Δαδίτσου, του

παλικαριού, που ήταν γεμάτος ζωντάνια, ορμή και πάθος για την ζωή, να έπεσε τόσο άδοξα στις 20 Αυγούστου του 2003, όμως οι φίλοι του δεν τον ξεχνούν. Οι παλαίμαχοι της Προοδευτικής και της ΑΕΚ λοιπόν, θα μαζευτούν αύριο στις 6 μ.μ. στο γήπεδο Νίκαιας- Κορυδαλλού, για να παίξουν μπάλα και να τιμήσουν τη μνήμη του. Και θα είναι η ένατη συνεχόμενη χρονιά, που οι φίλοι του Γιώργου, θα μαζευτούν στο γήπεδο της Προοδευτικής, για να τιμήσουν τον άσσο, που το οξύ πνευμονικό οίδημα, «τον υποχρέωσε» στα 49 του χρόνια, να φύγει τόσο ξαφνικά από κοντά μας.

Οι φίλοι του Γιώργου λοιπόν, ανανεώνουν το ραντεβού τους για αύριο στο γήπεδο της Προοδευτικής, επιθυμώντας να τιμήσουν τη μνήμη του. Για να αποδείξουν ότι «ζει» αφού δεν μπορεί να ξεχαστεί η προσφορά του, είτε ως ποδοσφαιριστή, είτε ως διοικητικού παράγοντα. Για να τον «ζωντανέψουν» στην μνήμη τους, να του στείλουν μήνυμα ότι δεν τον ξεχνούν. Για να τον προσκαλέσουν να ρίξει μια ματιά από εκεί ψηλά και να ζήσει με τον δικό του μοναδικό και γεμάτο ένταση τρόπο-όπως άλλωστε έκανε σε όλους τους αγώνες- το παιχνίδι που δίνουν «για την πάρτη» του, τα παλιά του φιλαράκια.

«Ο αγώνας αυτός είναι θεσμός για να τιμούμε την μνήμη του φίλου και αδελφού μας Γιώργου Δαδίστου, και να αποδεικνύουμε όλοι εμείς που τον ζήσαμε, ότι δεν τον ξεχνάμε. Το κακό είναι ότι η εγχείρηση που έκανα στο γόνατο τον περασμένο μήνα, οδήγησε στην διεξαγωγή του αγώνα για πρώτη φορά από τότε που τον καθιερώσαμε Νοέμβρη μήνα. Όμως και τώρα, έστω και έχουν περάσει εννέα χρόνια από την 'φυγη' του Γιώργου Δαδίτσου, θα φωνάξουμε όλοι όσοι θα βρεθούμε στο γήπεδο Νίκαιας-Κορυδαλλού, το δικό μας «όχι» στο να πιστέψουμε ότι ο αγαπημένος μας Γιώργος έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας» τόνισε ο Πρόεδρος των γηπεδούχων βετεράνων της Προοδευτικής Τάκης Καλούδης. Και συνέχισε: «Όσο ζούμε, έχουμε υποχρέωση να τιμάμε τον Γιώργο Δαδίτσο και την οικογένειά του. Και ευχής έργο είναι, αυτό το παιχνίδι, να συνεχιστεί και μετά από εμάς, αφού πρέπει να τιμάμε την ιστορία».

Ο κ Καλούδης μάλιστα, επιθυμεί να ευχαριστήσει τόσο τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού στον Δήμο Κορυδαλλού κ Γιώργο Καλούδη, όσο και τον Δήμαρχο της περιοχής Σταύρο Κασιμάτη, υπό την αιγίδα των οποίων θα διεξαχθεί η συνάντηση. Όπως επίσης και τους χορηγούς της εκδήλωσης., δηλαδή τους Λάκη Γιαλελή, Τάσο Λαγό, και Μίλτο Κουράση, που πρόσφεραν μέρος από τα ποτά και τα εδέσματα που θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές, μετά τον αγώνα.

Σ. Σεραφείδης: «Χρέος μας να τιμάμε τ

Keywords
Τυχαία Θέματα