Για λόγους οικονομίας η αλλαγή σκάουτερ στην ΑΕΚ

19:02 16/7/2012 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ αποφάσισε να μην συνεχίσει την συνεργασία της με τον Τόνι Σαβέφσκι και το έκανε προφανώς για λόγους οικονομίας. Διότι στην θέση του Τόνι που ως αρχισκάουτερ της Ένωσης έπαιρνε 7.000 ευρώ μηνιαίως, πήγε ο 66χρονος παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ Γιώργος Καραφέσκος που θα παίρνει 1.000 ευρώ κάθε μήνα και μπόνους από παίκτες του που θα γίνονται επαγγελματίες.
Η «LIVE SPORT» σήμερα είχε ρεπορτάζ από την αλλαγή φιλοσοφίας στο σκάουτινγκ της ΑΕΚ

και με πηγές εντός διοίκησης και ποδοσφαιρικού τμήματος, παρουσιάζει την δουλειά που θα κάνει ο Γιώργος Καραφέσκος που φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ από το 1965 έως το 1974 (πήρε δύο πρωταθλήματος και ένα κύπελλο), ενώ ήταν στους κορυφαίους της Α’ εθνικής για την δεκαετία του 1960.

Αναλυτικά το δημοσιεύμα:

«Με την αποχώρηση του Τόνι Σαβέβσκι αλλάζει η δομή και φιλοσοφία το τμήμα σκάουτινγκ της ΑΕΚ. Ο Γιώργος Καραφέσκος που ανέλαβε επίσημα ρόλο αρχισκάουτ θα αμείβεται με 1.000 ευρώ μηνιαίως και απ' αυτά τα χρήματα θα καλύπτει τα οδοιπορικά στις διάφορες μετακινήσεις του εκτός Αθηνών για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό των ποδοσφαιριστών.

Ο Καραφέσκος που έχει άριστη σχέση και συνεργασία με τον Θωμά Μαύρο θα προτείνει ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας (σίγουρα κάτω των 19-20 ετών) από ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Αν κάποιος ποδοσφαιριστής απ' αυτούς που προτείνει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο στην ΑΕΚ, ο Καραφέσκος θα εισπράττει ένα μικρό μπόνους. Να υπενθυμίσουμε ότι έχει σταματήσει η συνεργασία με την εταιρεία Scout Seven, η οποία έναντι αμοιβής παρείχε εξειδικευμένες πληροφορίες για ποδοσφαιριστές στην ΑΕΚ και τον πρώην τεχνικό διευθυντή Άρναρ Γκρέταρσον.

Για τον Καραφέσκο να αναφέρουμε επίσης ότι στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας είχε ανακαλύψει στον Σβορώνο Κατερίνης τον Κυριάκο Παπαδόπουλο σε ηλικία 14 ετών. Τον πρότεινε τότε σε Σαβέβσκι και Σταματιάδη, η ιστορία δεν προχώρησε και ο Παπαδόπουλος εντάχθηκε αμέσως μετά στις ακαδημίες του Ολυμπιακού».

Keywords