Για επιστροφή στη δραχμή γράφει κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

10:56 27/4/2015 - Πηγή: AEK365

"Αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στο ασφυκτικό και εχθρικό πλαίσιο της Ευρωζώνης και εφόσον δεν υλοποιηθούν άμεσες και ριζικές αλλαγές στο χαρακτήρα της Ευρωζώνης - εξέλιξη που δε φαίνεται πραγματοποιήσιμη - τότε όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να είναι ανοικτά", αναφέρει ο Στάθης Λεουτσάκος, μέλος της ΠΓ και βουλευτής Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ

με κείμενο του στον ιστότοπο iskra.gr.
"Η συντεταγμένη νομισματική αλλαγή, ενταγμένη στο συνολικό προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμα, συνιστά επιλογή που δεν είναι η συντέλεια του κόσμου, όπως διατείνονται οι κυρίαρχοι κύκλοι και την οποία πρέπει να έχει στο οπλοστάσιό του ο ΣΥΡΙΖΑ και εφ' όσον χρειαστεί, να είναι έτοιμος να την υλοποιήσει, προκειμένου να αντιμετωπίσει εκβιασμούς και απειλητικά διλήμματα", αναφέρει μεταξύ άλλων.
Το κείμενο του έχει ως τίτλο το "Μπροστά στη μεγάλη σύγκρουση" και εξετάζει τους πρώτους τρεις μήνες της διαπραγμάτευσης.
"Ο χρόνος που "προσέφερε" η ετεροβαρής συμφωνία της 20ης Φλεβάρη δεν δείχνει μέχρι τώρα να οδηγεί σε κανενός είδους επωφελή συμφωνία αλλά στην κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον της χώρας και στη χρηματοδοτική ασφυξία έως ότου ολοκληρωθεί ο στραγγαλισμός του «θύματος», αν αυτό δεν παραδοθεί άνευ όρων", σημειώνει ο Στάθης Λεουτσάκος.
"Η υπό γερμανική κυριαρχία Ε.Ε., σε πλήρη σύμπνοια και συμπόρευση με την ΕΚΤ, όσο και οι ΗΠΑ και το αμερικανοκίνητο ΔΝΤ, θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε οικονομική και κοινωνική διάλυση. Όπλα τους «το μαρτύριο της σταγόνας» της ρευστότητας και η διακοπή της χρηματοδότησης, με την εκταμίευση του οποιουδήποτε ποσού να εξαρτάται από την "ολοκλήρωση της αξιολόγησης" δηλαδή την υλοποίηση των διαβόητων "μεταρρυθμίσεων" μνημονιακού χαρακτήρα στα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ." γράφει σε άλλο σημείο ενώ καλεί την κυβέρνηση να μην κάνει "βήμα πίσω".
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση πρέπει "να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας στον ελληνικό λαό και η αλήθεια είναι ότι αμοιβαία επωφελής λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα".

Keywords
Τυχαία Θέματα