Γέρνει το Κολοσσαίο

09:56 30/7/2012 - Πηγή: AEK365

Δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας "Corriera della Sera" αποκαλύπτει πως πριν από ένα χρόνο οι ειδικοί παρατήρησαν πως το Κολοσαίο έχει πάρει μια κλίση και τους τελευταίους μήνες το φημισμένο μνημείο έχει τεθεί υπό παρακολούθηση όπως επεσήμανε και η διευθύντρια του Κολοσσαίου, Ροσέλα Ρέα.
Το αρχαίο Κολοσσαίο της Ρώμης, όπου οι μονομάχοι μάχονταν για την ζωή τους, γέρνει κατά περίπου 40 εκατοστά από την νότια πλευρά του με την διευθύντρια του μνημείου να ζητά από Πανεπιστήμιο της Ρώμης αλλά και από το περιβαλλοντικό γεωλογικό ινστιτούτο να μελετήσουν το φαινόμενο. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει μελέτες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο μνημείο η κυκλοφορία αυτοκινήτων στους γύρω δρόμους ενώ υπάρχουν σκέψεις να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του ιστορικού Κολοσσαίου.
Από την μεριά του, ο καθηγητής, Τζόρτζιο Μόντι, υπογράμμισε πως είναι πολύ πιθανό να έχει δημιουργηθεί κάποια ρωγμή στα θεμέλια κάτω από το αμφιθέατρο.
Υπενθυμίζεται πως ο Πύργος της Πίζας ήταν κλειστός για το κοινό επί μια δεκαετία πριν ανοίξει ξανά το 2001 μιας και οι μηχανικοί προσπαθούσαν να αποτρέψουν μια πιθανή πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα