Φυτανίδης: Κάνουμε πρωταθλητισμό

19:51 13/1/2012 - Πηγή: AEK365

Πρωταθλητισμό προσπαθεί να κάνει ο Ατρόμητος δήλωσε ο Σωκράτης Φυτανίδης. Ο αμυντικός των Περιστεριωτών επεσήμανε πως στην ομάδα υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για έναν ποδοσφαιριστή, ενώ υπογράμμισε πως οι «κυανόλευκοι» είναι πολύ μπροστά σε σχέση με άλλες ομάδες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σωκράτης Φυτανίδης στον NovaΣΠΟΡ FM:

Για το γεγονός ότι στον Ατρόμητο αγωνίζονται πολλοί Έλληνες παίκτες: «Είναι θετικό ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες στην ομάδα. Αλλά και οι ξένοι που αγωνίζονται είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και αξιόλογοι χαρακτήρες. Είμαστε

ένα πολύ καλό σύνολο. Έχουμε δείξει ότι προσπαθούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Δηλαδή, να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία, όπως στον πρώτο γύρο και αυτό να συνεχιστεί και στο δεύτερο γύρο. Αυτό είναι για εμάς πρωταθλητισμός».


Για το αν υπάρχει πίεση: «Γενικά δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Αυτό που μας λείπει είναι η εμπειρία. Όχι, ότι δεν έχουν εμπειρία οι παίκτες, αλλά δεν υπάρχει η εμπειρία για να μένουμε ψηλά βαθμολογικά σε διάρκεια. Όμως, πατάμε γερά στα πόδια μας και βλέπω συνεχώς σημάδια βελτίωσης».

Για τις συνθήκες στον Ατρόμητο: «Είναι πολύ μπροστά σε σχέση με πολλές ομάδες στην Ελλάδα. Και δεν το λέω μόνο για τα οικονομικά. Υπάρχει οργάνωση, ενώ δίνεται η δυνατότητα στον ποδοσφαιριστή να δουλέψει χωρίς να έχει κάτι άλλο στο μυαλό, εκτός από το ποδόσφαιρο. Είναι, δηλαδή, αυτό που θέλει ένας ποδοσφαιριστής για να δουλέψει σωστά. Υπάρχει ένα πλάνο. Η διοίκηση με το προπονητικό επιτελείο συνεργάζονται συνεχώς. Αυτό νομίζω πως είναι ένα από τα δυνατά μας σημεία».

Για την Εθνική: «Προσπαθώ για το καλύτερο και προσπαθώ να εξελίσσομαι καθημερινά. Σε αυτό με έχει βοηθήσει πολύ ο προπονητής μου. Πριν υπογράψω στην ομάδα είχαμε συζητήσει κάποια πράγματα και έχουν γίνει εξ ολοκλήρου. Ήταν ένα από τα κριτήρια για να επιλέξω στον Ατρόμητο. Σίγουρα τριγυρίζει στη σκέψη μου η Εθνική ομάδα. Είναι χαρά για όλους μας να συμμετέχουμε στην Εθνική. Φυσικά και θα μου έκανε πολύ καλό εάν κληθώ. Με τις κλήσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Φερνάντο Σάντος δείχνει πως και η δική μου κλήση δεν είναι ανέφικτη. Είναι στόχος μου να κληθώ στην Εθνική και να προσφέρω ό,τι μπορώ από την πλευρά μου».

Για τον αν είναι η καλύτερή του χρονιά φέτος: «Νομίζω πως είναι από τις καλές χρονιές στην καριέρα μου. Ειδικά από το πρώτο γύρο και πριν τον τραυματισμό μου. Ελπίζω στη συνέχεια να γίνω ακόμη καλύτερος. Είμαι χαρούμενος στον Ατρόμητο. Μπαίνω χαρούμενος στο γήπεδο και πιστεύω πως αυτό φαίνεται».

Για το αν μπορεί ο Ατρόμητος πρωτάθλημα και Κύπελλο: «Το ρόστερ μας έχει δείξει ότι διαθέτει βάθος πάγκου. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Αλλά, βλέπουμε πως όσοι από αυτούς έχουν κληθεί να αγωνιστούν, ότι μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά. Αυτό και μόνο πιστεύω πως είναι αρκετό για να μπορούμε να τα καταφέρουμε και στους δύο θεσμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα