Φυτανίδης: Δεν φταίει μόνο ο Μπάγεβιτς

11:20 7/1/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες μετά το 2-0 επί της Κέρκυρας με τον Σωκράτη Φυτανίδη να υποστηρίζει πως για τα κακά αποτελέσματα του προηγούμενου διαστήματος δεν φταίει μόνο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αλλά όλοι όσοι είναι στην ομάδα. Παράλληλα πρόσθεσε πως η παρουσία του Σερβοέλληνα τεχνικού δεν γέμισε με άγχος και πίεση τους παίκτες του Ατρομήτου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αμυντικός του Ατρομήτου, Σωκράτης Φυτανίδης, στον SENTRA FM 103.3
- Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο

Ατρόμητος και την αλλαγή προπονητή: «Η ομάδα τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε μια περίεργη κατάσταση καθώς βρεθήκαμε αποκλεισμένοι από ομάδα δεύτερης κατηγορίας, η οποία έφερε ανακατατάξεις. Ευθύνη έχουμε όλοι, όχι ο Μπάγεβιτς. Ο κ. Μπάγεβιτς ανέλαβε την ευθύνη, όμως δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος, από κει και πέρα ο ερχομός του κ. Αναστόπουλου μας δίνει την δυνατότητα να δουλέψουμε και να συνεχίσουμε για τους στόχους μας, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να καθιερωθεί η ομάδα, ελπίζουμε και φέτος η χρονιά να είναι σαν την περσινή».
- Για την πτώση που παρουσίασε: «Σίγουρα κάποια πράγματα ορισμένες φορές είναι ανεξήγητα, ίδιοι παίκτες είμαστε, θέλω να πιστεύω πως όλα ήταν θέμα ψυχολογίας και πίεσης που υπήρχε μέσα μας, ξέρουμε ότι η ομάδα έχει δυνατότητες και ποιότητα αλλά πρέπει να τα αποδεικνύουμε στο γήπεδο».
- Για το εάν το μέγεθος του Μπάγεβιτς φόρτωσε με άγχος τους παίκτες: «Η συνεργασία μας με τον κύριο Μπάγεβιτς ήταν η συνεργασία ποδοσφαιριστών με παίκτες, όχι δεν μας γέμισε άγχος το μέγεθός του και πίεση. Αυτό που μπορεί να φέρει πίεση είναι κάποια στραβά αποτελέσματα. Και αυτά ήρθαν εκεί που δεν τα περιμέναμε, αυτό ήταν το δύσκολο. Από κει και πέρα η ομάδα και πριν από το χθεσινό παιχνίδι βρισκόταν στην τρίτη θέση, μπορεί να υπήρχε μια δυσκολία να νικήσουμε ή να βάλουμε γκολ αλλά ήμασταν τρίτοι και αυτό δεν μπορεί να το αναιρέσει κανείς».
- Για την συνέχεια: «Πρώτα απ όλα αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι να γίνουμε πιο υπεύθυνοι γιατί όλοι έχουμε ευθύνη που η ομάδα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Υπάρχει ποιότητα και καλοί νεαροί ποδοσφαιριστές, ο Ατρόμητος έχει την δυνατότητα να βγάλει και κάποια νέα παιδιά, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε στις προπονήσεις ώστε η ομάδα να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης».
- Για το μέλλον του στην ομάδα και την θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του ίδιου και του συλλόγου: «Σίγουρα με απασχολεί και είναι σημαντικό για την καριέρα μου, αυτά τα χειρίζεται ο μάνατζέρ μου, αυτή την στιγμή πρέπει η ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίες. Εκείνη η περίοδος ήταν δύσκολη. Από δω και πέρα αυτά τα χουμε αφήσει πίσω, έχει λυθεί το συγκριμένο θέμα, από την πλευρά μου δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα, ούτε από την πλευρά της ομάδας,. Ο πρόεδρος είναι πολύ συναισθηματικός, αγαπάει πολύ την ομάδα και κάποια πράγματα θέλει να τα τελειώνει νωρίς. Ο Σπανός όλα αυτά τα χρόνια δίνει τον καλύτερό του εαυτό».
- Το ότι τα τελευταία χρόνια έχει παίξει σε Ατρόμητο και Αστέρα, δύο υγιείς ομάδες: «Είναι και θέμα τύχης, είναι και θέμα επιλογών το να βρίσκεται σε ομάδες που έχουν υγεία είναι θετικό, είμαι χαρούμενος στον Ατρόμητο με έχει βοηθήσει και την έχω βοηθήσει πολύ».
- Για τον μεγάλο του στόχο: «Στόχος μου είναι η Εθνική ομάδα, είναι ο μεγάλος μου στόχος, δεν το κρύβω. Προσπαθώ καθημερινά γι αυτό, δεν είναι εύκολο. Ξέρω ότι στην θέση που παίζω υπάρχουν παιδιά που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, ο Αβραάμ που είναι ο ηγέτης, ο Μαλεζάς που είναι πολύ καλός και δεν είναι τυχαία η πορεία του. Δεν θα είναι εύκολο. Το μόνο που θέλω είναι να έχω υγεία».
- Για το πρωτάθλημα: «Όπως η ελληνική κοινωνία έτσι και το ποδόσφαιρο, αντιμετωπίζει φοβερά οικονομικά προβλήματα δεν γίνεται να υπάρχει μεγάλη ποιότητα. Υπάρχουν ομάδες με οικονομική ευχέρεια αλλά και άλλες που δεν μπορούν ούτε μεταγραφή. Είναι θετικό το ότι βγαίνουν νέα ταλέντα, ελληνόπουλα».
- Για το πρότυπό του: «Θρύλος για μένα είναι ο Μαλντίνι, είχε χαρακτήρα και εντός και εκτός γηπέδων, είναι πρότυπο για πολλούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα