Φρικιαστικές λεπτομέρειες από τον Μπρέιβικ

00:02 21/4/2012 - Πηγή: AEK365

Σοκ προκάλεσε η εξομολόγηση του Μπρέιβικ για το πώς ακριβώς διέπραξε τις δολοφονίες όλων αυτών των ανθρώπων στο νησί Ουτόγια.

Ο Μπρέιβικ αποκάλυψε ότι ήλπιζε πως θα σκοτώσει 564 ανθρώπους στο νησί Ουτόγια, ενώ ο βασικός του στόχος ήταν η πρωθυπουργός Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ, η οποία βρισκόταν στο νησί την ημέρα εκείνη. «Είχα ξιφολόγχη στο όπλο μου και επίσης μαχαίρι. Το σχέδιο ήταν να τής κόψω το κεφάλι και να το καταγράψω, ενώ παράλληλα θα διάβαζα ένα κείμενο. Στη συνέχεια θα ανέβαζα το βίντεο

στο διαδίκτυο», είπε. Όμως δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ένα κινητό εξελιγμένης τεχνολογίας με πρόσβαση στο διαδίκτυο, αν και τα σχέδια του χάλασε το γεγονός ότι η Μπρούντλαντ έφυγε από το Ουτόγια πριν φθάσει εκείνος.

Το συγκλονιστικότερο σημείο της σημερινής δίκης ήταν όταν ο Μπρέιβικ περιέγραψε τον τρόπο που σκότωσε τα θύματά του, ενώ αυτά ήταν αβοήθητα. Όπως αναφέρει πριν σκοτώσει το πρώτο του θύμα άκουγε εκατό φωνές μέσα στο κεφάλι του να του λένε να μην το κάνει, όμως στη συνέχεια σκέφτηκε ότι είναι «τώρα ή ποτέ» και σήκωσε το όπλο πυροβολώντας έναν άντρα στο κεφάλι.

«Όταν τον πυροβόλησα το κρανίο του διαλύθηκε και τα μυαλά του άρχισαν να χύνονται. Το θυμάμαι πολύ καλά αυτό», ανέφερε ο Μπρέιβικ χωρίς να δείχνει καμία συναισθηματική φόρτιση.

Ο Μπρέιβικ εξήγησε ότι έφτασε στο νησί ντυμένος αστυνομικός, κάτι που το εμπνεύστηκε από οδηγίες που δίνουν κάποια σάιτ της Αλ Κάιντα. Όπως εξηγεί «ήταν πολύ δύσκολο να ρίξω την πρώτη σφαίρα, γιατί αυτό είναι αντίθετο με την ανθρώπινη φύση, αλλά μετά από αυτό όλα έγιναν πιο εύκολα. Το να πάρεις μια ανθρώπινη ζωή είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορεί να κάνεις, ωστόσο θα πρέπει να το ξεπεράσεις όταν έχει ανώτερους σκοπούς».

Αποκάλυψε ότι ενώ σκότωνε τα παιδιά στο νησί, αντιλήφθηκε μια ομάδα αυτών που προσπαθούσαν να γλιτώσουν κάνοντας τους πεθαμένους και πήγε κοντά τους σκοτώνοντάς τους εξ επαφής. Όπως ανέφερε σκοπός του ήταν να σκοτώσει πολλούς όχι με τις σφαίρες του αλλά οδηγώντας του στο νερό, για να πεθάνουν από το κρύο, ώστε να γλιτώσει πυρομαχικά. Γι' αυτό το λόγο άρχισε να τους φωνάζει «Πρόκειται να πεθάνετε όλοι Μαρξιστές».

«Πολλοί άνθρωποι ούρλιαζαν και παρακαλούσαν για τη ζωή τους. Δε θυμάμαι πολύ καλά τι έλεγαν», ανέφερε.

Όπως είπε μόνο σε μια περίπτωση λυπήθηκε τα θύματά του, ένα αγόρι και ένα κορίτσι καθώς έκλαιγαν γοερά και ήταν φανερό ότι ήταν κάτω από 16 ετών.

Σε ερώτηση γιατί πυροβολούσε τα θύματά του στο κεφάλι κατά κύριο λόγο αυτός απάντησε ότι ο λόγος είναι ξεκάθαρο: «Αφού ήθελα να τους σκοτώσω».

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι καθ' όλη τη διάρκεια της κατάθεσής του ο Μπρέιβικ ήταν απόλυτα ψύχραιμος, σα να διηγούταν μια απλή ιστορία, ενώ οι οικογένειες των θυμάτων δεν μπορούσαν να αντέξουν τα λεγόμενά του.

Ο Μπρέιβικ υποστήριξε ότι «Δεν αποτελώ ψυχιατρική περίπτωση και έχω ποινική ευθύνη», ενώ είπε ότι «Οταν βλέπει κανείς κάτι τόσο ακραίο, μπορεί να σκεφτεί ότι είναι μια τρέλα, όμως υπάρχει διαφορ

Keywords
Τυχαία Θέματα