Φουρλάνος: Άσκοπος και λανθασμένος ο πανηγυρισμός του Κατίδη

16:34 27/6/2013 - Πηγή: AEK365

Λανθασμένο και άσκοπο χαρακτήρισε τον πανηγυρισμό του Γιώργου Κατίδη στο παιχνίδι με την Βέροια ο Σπύρος Φουρλάνος ο οποίος δεν θέλησε να κρίνει την απόφαση της ΕΠΟ για ισόβιο αποκλεισμό του νεαρού μεσοεπιθετικού από τις εθνικές ομάδες και ευχήθηκε στον Κατίδη τα καλύτερα ενόψει της μεταγραφής του στην Νοβάρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Εθνικής Νέων, Σπύρος Φουρλάνος στην

ιταλική ιστοσελίδα tuttocalcioestero
- Το όνειρο κάθε παιδιού είναι να παίξει ποδόσφαιρο, περιμένατε να γίνετε ένα από τα νέα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου;
«Όπως όλα τα παιδιά ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο για διασκέδαση, όταν έκλεισα τα 10 μου χρόνια εντάχτηκα στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού. Χρόνο με το χρόνο βελτιώθηκα πολύ, κατάφερα να φανώ στα εφηβικά τμήματα και συμπεριλαμβανόμουν πάντα στις μικρές εθνικές ομάδες. Προφανώς το όνειρό μου είναι να παίξω στην Εθνική Ελλάδας σε επίπεδο Ανδρών».
- Εδώ και λίγο καιρό έγινε παίκτης της Μπριζ, τι περιμένεις από τη νέα σου εμπειρία;
«Ήθελα πάντα να παίξω στο εξωτερικό και όταν εμφανίστηκε η Μπριζ δεν μπορούσε να απορρίψω την προσφορά. Αντιπροσωπεύει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου, ο προσωπικός μου στόχος με τη νέα μου ομάδα είναι να κατακτήσω πολλούς τίτλους! Η πρώτη μου εντύπωση από τη Μπριζ είναι εξαιρετική, μου αρέσει η πόλη και οι άνθρωποι του συλλόγου, είναι πολύ οργανωμένοι».
- Η οικονομική κρίση και η βία έχουν διώξει τις ελληνικές οικογένειες από τα γήπεδα;
«Ναι, δυστυχώς η κρίση και η βία δεν επιτρέπουν στις οικογένειες να έρχονται συχνά στο γήπεδο, η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και οι οπαδοί είναι απογοητευμένοι από όλα αυτά. Ελπίζω ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν τα επόμενα χρόνια επειδή η Ελλάδα πρέπει να έχει ένα υγιές ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολλοί παίκτες με ταλέντο που αξίζουν να παίζουν σε ένα περιβάλλον καθαρό και ασφαλές, με κόσμο στις εξέδρες».
- Ποιος παίκτης ήταν το είδωλό σου όταν ήσουν μικρός και ποιος ποδοσφαιριστής σε εμπνέει σήμερα;
«Ο αγαπημένος μου παίκτης όλων των εποχών είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν, ένας φανταστικός παίκτης στο χορτάρι. Ήταν το πρώτο μου είδωλο. Από τους σημερινούς παίκτες, χωρίς αμφιβολία ο Ινιέστα. Είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης, προσπαθώ να μαθαίνω πολλά από τον τρόπο παιχνιδιού του με δεδομένο πως έχουμε τον ίδιο ρόλο στο γήπεδο».
- Τι περιμένεις από το Μουντιάλ U20, ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι αλλά και της Εθνικής Ελλάδας;
«Συμμετέχουμε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20, συνεπώς είναι μεγάλη επιτυχία για μας. Πιστεύουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να περάσουμε τη φάση των ομίλων, επειδή έχουμε την εμπειρία από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της περασμένης χρονιάς. Είμαστε σε εξαιρετική φόρμα, η ομάδα έχει ποιότητα ενώ είναι ισχυρό το ομαδικό πνεύμα. Προσωπικά θέλω να κάνω καλές εμφανίσεις στη διοργάνωση γιατί πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ στη νέα μου ομάδα».
- Τι γνώμη έχεις για τον πανηγυρισμό του Κατίδη με τη φανέλα της ΑΕΚ, κίνηση που συζητήθηκε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Αυτές τις ημέρες γίνεται λόγος για μία πιθανή περιπέτειά του στην Ιταλία με τη Νοβάρα, είναι η σωστή ομάδα για αυτόν ώστε να επιστρέψει;
«Ο Κατίδης έκανε μία χειρονομία που η Ομοσπονδία την έκρινε λανθασμένη και για αυτό τον τιμώρησε. Δεν μπορώ να κρίνω την απόφαση της Ομοσπονδίας, αλλά πιστεύω πως ήταν ένας άσκοπος και λανθασμένος πανηγυρισμός. Του εύχομαι τα καλύτερα για την καριέρα του και αν θα μεταγραφεί στη Νοβάρα -συζητιέται πολύ αυτό το ενδεχόμενο στην Ελλάδα- θα είμαι πολύ ευτυχισμένος για αυτόν».
- Η οικογένειά σου και η σύντροφός σου τι γνώμη έχουν για την περιπέτειά σου εκτός Ελλάδας;
«Η οικογένειά μου με στηρίζει σε αυτή τη φάση της καριέρας μου, μαζί με την κοπέλα μου, η οποία είναι πολύ χαρούμενη και ξέρει καλά πώς είναι η ζωή ενός ποδοσφαιριστή. Φυσικά θα είναι μαζί μου στο Βέλγιο όποτε αυτό είναι δυνατό, επειδή έχω ανάγκη από κάποιον για να με φροντίζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα