Φινάλε με εκπλήξεις στο ΝΒΑ

09:30 18/4/2013 - Πηγή: AEK365

Αρκετά...απρόοπτα σημειώθηκαν στην τελευταία αγωνιστική ημέρα της κανονικής περιόδου της φετινής χρονιάς στο ΝΒΑ, με πιο σημαντικά τις ήττες των πρωτοπόρων της Δύσης στην έδρα τους από δύο κατώτερες ομάδες.

Ο Στέφεν Κάρι σημείωσε ρεκόρ περισσότερων εύστοχων τριπόντων σε κανονική περίοδο του ΝΒΑ, με 272, σπάζοντας αυτό του Ρέι Άλλεν που είχε σημειώσει 269. Στον Καρμέλο Άντονι πήγε τελικά ο τίτλος του πρώτου σκόρερ του ΝΒΑ,

ενώ οι Λέικερς κατάφεραν και πέρασαν στα πλέι οφ και χωρίς τον «Black Mamba».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στα πλέι οφ οι Λέικερς

Μπορεί ο Κόμπε Μπράιαντ να παρακολουθούσε από την τηλεόρασή του την αναμέτρηση, αλλά οι Λέικερς τα κατάφεραν και κέρδισαν στο «σπίτι» τους, τους Χιούστον Ρόκετς με 99-95 στην παράταση, μπαίνοντας έτσι, ως όγδοοι, στα πλέι οφ του ΝΒΑ.

Πρώτος σκόρερ των «λιμνανθρώπων» ήταν ο Στιβ Μπλέικ με 24 πόντους, ενώ φοβερή εμφάνιση, κυρίως αμυντικά, πραγματοποίησαν αμφότεροι και ο Πάου Γκασόλ και ο Ντουάιτ Χάουαρντ. Ο Ισπανός τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους, 11 ασίστ και 20 ριμπάουντ παρακαλώ, ενώ ο Ντουάιτ Χάουαρντ πρόσθεσε άλλους 16 και κατέβασε ακόμα 18 ριμπάουντ.

Από τις «ρουκέτες», που αγωνίστηκαν κανονικά με τους βασικούς τους παίκτες, ξεχώρισε ο Τζέιμς Χάρντεν με 30 πόντους και οκτώ ριμπάουντ, ενώ άλλους 23 πρόσθεσε ο Τσάντλερ Πάρσονς

Σαν σε προπόνηση οι πρωταθλητές

Με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Κρις Μπος να απουσιάζουν και να μην αγωνίζονται, το Μαϊάμι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και πήρε μια πολύ εύκολη νίκη κόντρα στο Ορλάντο με 105-93. Ο Ντουέιν Ουέιντ και ο Μάικ Μίλερ σκόραραν από 21 πόντους για τους πρωταθλητές, ενώ για το Ορλάντο για ακόμα μια φορά ξεχώρισε ο εξαιρετικά ταλαντούχος Νίκολα Βούσεβιτς με 20 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Και ο τίτλος πήγε στον Καρμέλο

Μπορεί ο ίδιος να μην αγωνίστηκε καν, όπως και κανένας εκ των βασικών της Νέας Υόρκης, αλλά για ακόμα μια φορά έλαμψε διά της απουσίας του. Ο λόγος φυσικά για τον Καρμέλο Άντονι, ο οποίος αναδείχθηκε και επίσημα ο πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου για φέτος, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Κέβιν Ντουράντ.

Ο «Melo» «έγραψε» 28,7 πόντους ανά αγώνα σε 67 παιχνίδια φέτος, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ τελείωσε την χρονιά με 28,1. Στα του αγώνα τώρα, οι Νικς πήραν μια εύκολη νίκη κόντρα στους Χοκς με 98-92, σε ένα αδιάφορο ματς και για τις δύο ομάδες. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Κρις Κόουπλαντ με 33 πόντους από πλευράς Νέας Υόρκης, ενώ για τους Χοκς ξεχώρισε ο Σκοτ με 23 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Βαριά ήττα για τους Σπερς

Τι και αν ήταν από τις λίγες ομάδες που χρησιμοποίησε κανονικά τους βασικούς της παίκτες και στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου, οι Σπερς γνώρισαν μια βαριά εντός έδρας ήττα από τους Τίμπεργουλφς με 108-91. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Ντέρικ Ουίλιαμς με 21 πόντους, ενώ ακόμα πέντε παίκτες των Τίμπεργουλφς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων στο παιχνίδι.

Οι Σπερς από την πλευρά τους, με όλα τους τα αστέρια, πλην του ΜακΓκρέιντι, στη σύνθεσή τους, δεν απείλησαν σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ κορυφαίος ήταν ο Τιμ Ντάνκαν με 17 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Ήττα και για την Οκλαχόμα

Με τις δύο ομάδες να έχουν εξασφαλίσει την θέση τους στα πλέι οφ, κανένας βασικός δεν χρησιμοποιήθηκε για πολύ ώρα προκειμένου να ξεκουραστεί. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν τα «ελάφια», που είχαν σε εξαιρετική ημέρα έναν παίκτη που έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα φέτος, τον Χένσον και πήραν την νίκη.

Ο Χένσον λοιπόν σκόραρε 28 πόντους και μάζεψε 16 ριμπάουντ σε 44 λεπτά συμμετοχής, οδηγώντας τους Μπακς σε μια, υπό άλλες συνθήκες, τεράστια νίκη. Ο Ράντι Τζάκσον ήταν ο καλύτερος από τους κεραυνούς και τελείωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους.

Με το πόδι στο γκάζι το Ντένβερ

Με τον Ουίλσον Τσάντλερ να έχει 21 πόντους και τον Αντρέ Ιγκουοντάλα 20, το Ντένβερ συνέτριψε το Φοίνιξ με 118-98, τερματίζοντας έτσι στην τρίτη θέση της δυτικής περιφέρειας. Η ομάδα του Τζορτζ Καρλ έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ για ακόμα ένα βράδυ και με πολυφωνία στην επίθεση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο πολύ κατώτερο Φοίνιξ.

Ο Κώστας Κουφός αγωνίστηκε και πάλι βασικός και στα 17 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ ήταν εξαιρετικός με 11 πόντους και πέντε ριμπάουντ. Από πλευράς Σανς ξεχώρισε ο Λούις Σκόλα με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα της ημέρας

Τορόντο Ράπτορς- Μπόστον Σέλτικς 114-90
Μπρούκλιν Νετς- Ντιτρόιτ Πίστονς 103-99
Νιου Γιορκ Νικς- Ατλάντα Χοκς 98-92
Σάρλοτ Μπόμπκατς- Κλίβελαντ Καβαλίερς 105-98
Μαϊάμι Χιτ- Ορλάντο Μάτζικ 105-93
Ιντιάνα Πέισερς- Φιλαδέλφεια Σέβεντι Σίξερς 95-105
Σικάγο Μπουλς- Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 95-92
Μέμφις Γκρίζλις- Γιούτα Τζαζ 86-70
Ντάλας Μάβερικς- Νιου Όρλεανς Χόρνετς 99-87
Σαν Αντόνιο Σπερς- Μινεσότα Τίμπεργουλφς 95-108
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ- Μιλγουόκι Μπακς 89-95
Ντένβερ Νάγκετς- Φοίνιξ Σανς 118-98
Λ.Α Λέικερς- Χιούστον Ρόκετς 99-95
Σακραμέντο Κινγκς- Λ.Α Κλίπερς 108-112
Πόρτλαντ Μπλέιζερς- Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 88-99

Keywords
Τυχαία Θέματα