Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας

08:10 18/4/2013 - Πηγή: AEK365

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τις πρωτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, σε εργοστάσιο λιπασμάτων στην πολιτεία του Τέξας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:50 μ.μ. τοπική ώρα (0050 GMT της Πέμπτης) στο εργοστάσιο West Fertilizer Plant το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Ντάλας.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί ανέρχονται τουλάχιστον σε 15, μεταξύ των οποίων και 5 πυροσβέστες, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματισμένοι και οι εγκλωβισμενοι.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο West Fertilizer, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος τόνισε ότι η αιτία είναι άγνωστη προς το παρόν. Από την έκρηξη προκλήθηκαν πυρκαγιές σε γειτονικά κτίρια.Σύμφωνα με τον Παρνέλ ΜακΝαμάρα, σερίφη της κομητείας, τα σπίτια που βρίσκονταν πιο κοντά στο εργοστάσιο έχουν ισοπεδωθεί ενώ το γηροκομείο που υπέστη ζημιές και το κέντρο της κοντινής πόλης εκκενώθηκαν.

«Πρόκειται για τεράστια καταστροφή, δεν έχω ξαναδεί τίποτε τέτοιο» είπε ο σερίφης στο Reuters, «μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη».

Όπως φαίνεται, λίγο πριν την έκρηξη σημείο στο εργοστάσιο είχε πιάσει φωτιά. Η πυροσβεστική είχε κληθεί στο εργοστάσιο και είχε φτάσει στο σημείο προσπαθώντας να σβήσει την πυρκαγιά περίπου μία ώρα πριν την έκρηξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα