Φίλης: Δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Αν χρειαστεί θα γίνουν

19:38 24/4/2015 - Πηγή: AEK365

Θέμα εκλογών έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Με τις διαπραγματεύσεις μετά και το σημερινό Eurogroup να βρίσκονται σε τέλμα ο κ.Φίλης άνοιξε την πόρτα την προσφυγής στην κάλπη τονίζοντας μάλιστα πως αυτός θα ήταν ένας τρόπος ώστε να αναβαπτιστεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μας έλεγαν ότι οι εκλογές θα διαλύσουν την οικονομία.

Δεν έγινε. Τώρα λένε ξανά το ίδιο. Κάποιοι έχουν λόγο να τις φοβούνται. Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές» τόνισε.

Και πρόσθεσε με πιο ξεκάθαρο τρόπο: «Αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο να αναβαπτιστεί στη γνώμη του λαού, αυτό θα γίνει. Επιδιώκουμε συμβιβασμό. Αν αυτή η συμφωνία χρειαστεί νομιμοποίηση λαϊκή, εμείς δεν θα φοβηθούμε. Επί συμφωνίας όμως, όχι επί συζητήσεων».

Επιπροσθέτως, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο νέου κυβερνητικού σχήματος από την παρούσα Βουλή, επισημαίνοντας: «Κοιμούνται όρθιοι όσοι μιλούν για κυβερνήσεις συνεργασίας, άλλου προσανατολισμού, σε αυτή τη Βουλή. Εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκαναν οι άλλοι μετά από τις Κάννες».

Ο κ. Φίλης απευθύνθηκε και στην αντιπολίτευση, καλώντας την να χαμηλώσει τους τόνους και σημειώνοντας ότι «με αναμπουμπούλα δεν έχετε πολιτικό μέλλον».
«Αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο να αναβαπτιστεί στη γνώμη του λαού αυτό θα γίνει. Επιδιώκουμε συμβιβασμό. Αν αυτή η συμφωνία χρειαστεί νομιμοποίηση λαϊκή, εμείς δεν θα την φοβηθούμε», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα