Φέρτε αντίπαλο στον Ράφα!

08:11 18/8/2013 - Πηγή: AEK365

Είναι ο πιο φορμαρισμένος τενίστας στον κόσμο. Ξεκάθαρα πράγματα. Ο Ραφαέλ Ναδάλ έκαμψε την αντίσταση και του Τόμας Μπέρντιχ και με straight sets πέρασε στον μεγάλο τελικό του Σινσινάτι, όπου ελπίζει να σηκώσει ακόμη ένα τρόπαιο.

Κι όταν λέμε ακόμη ένα, εννοούμε το νούμερο εννιά μέσα στο 2013! Ο Ράφα κάνει συγκλονιστική σεζόν (και σκεφτείτε πως δεν συμμετείχε στο Αυστραλιανό Όπεν, ενώ αποκλείστηκε νωρίς στο Wimbledon), έχοντας κατέβει σε 12 τουρνουά, έχοντας φτάσει σε 11 τελικούς (με αυτόν στο αμερικανικό Masters) κι έχοντας κατακτήσει τους οκτώ, μέχρι στιγμής.

Όσον αφορά τον ημιτελικό του, στο πρώτο σετ, ο Ισπανός επωφελήθηκε στο έπακρον το μοναδικό μπρέικ πόιντ που είχε, «έσπασε» τον Τσέχο και ουσιαστικά κατέκτησε το σετ. Στο δεύτερο υπήρξαν περισσότερες... συγκινήσεις με εκατέρωθεν μπρέικ, ωστόσο στο tie break, ο αριστερόχειρας από την Μαγιόρκα ήταν πιο ψύχραιμος και ύστερα από 2 ώρες και 8 λεπτά πήρε την πρόκριση. Εκεί, που τον περίμενε από πριν ο Τζον Ίσνερ, που υπέταξε στα τρία σετ τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο. Οι δύο φιναλίστ έχουν βρεθεί αντίπαλοι στα κορτ συνολικά 3 φορές, με το νούμερο τρία στον κόσμο να έχει ισάριθμες νίκες.

Αν ο Ναδάλ σηκώσει το τρόπαιο το βράδυ της Κυριακής, τότε ανεβαίνει στο νούμερο δύο της κατάταξης. Αν το πάρει ο Ίσνερ, τότε ο Αμερικανός μπαίνει ξανά στο top-10! Ήδη βέβαια έχει εξασφαλίσει το «σκαρφάλωμά» του από το νούμερο 22, στο 13.

Keywords
Τυχαία Θέματα