Έτσι θα προχωρήσει μετά το ΣτΕ

21:10 28/3/2015 - Πηγή: AEK365

Έπειτα από τις θετικότατες εξελίξεις που προέκυψαν από το... μέτωπο του ΣτΕ, η ΑΕΚ ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της, όσον αφορά την προσπάθεια κατασκευής του γηπέδου της. Και όλα δείχνουν ότι, αν και πλέον έχει αποκτήσει ένα τεράστιο αβαντάζ, δεν σκοπεύει εν όψει της συνάντησης που θα έχει την προσεχή Δευτέρα με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και το ΥΠΕΚΑ να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο έχει προσεγγίσει από την πρώτη μέρα αυτή την υπόθεση.

Οι πληροφορίες

από το δικαστικό ρεπορτάζ -τις οποίες σας αποκάλυψε το SDNA- αναφέρουν ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις δύο προσφυγές που είχαν κατατεθεί κατά του πρότζεκτ της «Αγιά Σοφιάς» και ουσιαστικά έκρινε συνταγματικό τον νόμο. Στην Ένωση δεν έχουν ακόμη κάποια επίσημη ενημέρωση για την ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας, όμως τα... θετικά μηνύματα φυσικά και έχουν φτάσει στα αυτιά των ιθυνόντων της Ένωσης. Ωστόσο, επιλέγουν να κρατούν χαμηλούς τόνους εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης και του σκεπτικού της.

Στόχος να πείσουν

Συν τοις άλλοις, αυτή η πολύ θετική εξέλιξη, δεν αλλάζει την πρόθεση που είχε εξ αρχής η ΑΕΚ να ακολουθήσει τον δρόμο της συναίνεσης και όχι της σύγκρουσης. Έστω και αν αυτή η προσπάθεια έβρισκε μέχρι τώρα απέναντί της τοίχο (τη στάση του Δήμου). Η Δημοτική Αρχή επέλεξε για τους δικούς της λόγους (προφανώς επειδή... διέβλεπε όσα έρχονταν από το δικαστικό μέτωπο) να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση... τεχνικού περιεχομένου που η ίδια είχε αναβάλει τον περασμένο Δεκέμβριο, ακολουθώντας την οδό της ρήξης (κατάθεση προσφυγής).

Σκοπός του Δήμου σε αυτή τη συνάντηση είναι να παρουσιάσει στην ΑΕΚ επιχειρήματα για την άποψή του ότι το γήπεδο μπορεί να κατασκευαστεί στην έκταση που καταλάμβανε το προηγούμενο. Στην Ένωση είναι σε θέση να γνωρίζουν με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτό είναι ανέφικτο. Για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτή ήταν η αρχική τους επιδίωξη, όταν ξεκίνησε η προσπάθεια για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» (προκειμένου να αποφύγουν και τις αντιδράσεις), όμως οι εμπεριστατωμένες μελέτες που έγιναν (και κόστισαν σχεδόν 1 εκατ. ευρώ) οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κάτι μη υλοποιήσιμο, για πολλούς και συγκεκριμένος λόγους.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα