Έτσι έπαιξε η ΑΕΚ

21:59 4/8/2013 - Πηγή: AEK365

Θα είναι πολύ πρώιμο να λέγαμε ότι ο Τραϊανός Δέλλας έβγαλε πολλά συμπεράσματα από το πρώτο φιλικό τεστ με τη Νέα Ιωνία. Ωστόσο, ένα μικρό δείγμα για τη μέχρι τώρα δουλειά που έχει γίνει στις προπονήσεις, μπόρεσε να πάρει. Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τους Καραγκιολίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Τσουκαλά με τον Τσουμάγκα στα δυο άκρα της άμυνας, ενώ οι Τσούπρος και Τζανετόπουλος ήταν

οι δυο κεντρικοί αμυντικοί. Μπροστά τους έπαιξε ο Ζιβάνοβιτς, σε ρόλο «κόφτη» ενώ οι Παληαρούτας και Κορδέρο ήταν οι δημιουργικοί μέσοι, με τον Μούργκα να αγωνίζεται αριστερά στην επίθεση, τον Τζάθα δεξιά και στην κορυφή ο Μπρέσεβιτς.

Στο δεύτερο μέρος ο «Κολοσσός» επέλεξε να αλλάξει όλη την ενδεκάδα και να βάλει κάτω από τα δοκάρια τον Βούρα, δεξιά στην άμυνα έπαιξε ο Γεωργέας, αριστερά ο Πεταυράκης, ενώ στα στόπερ αγωνίστηκαν οι Ντούμπερετ και Σταθάκης. Σε ρόλο αμυντικού μέσου ο Ρόβας, με τον Ανάκογλου μπροστά του και αριστερά και τον Γροντή δεξιά, ενώ στα άκρα της επίθεσης τοποθετήθηκαν οι Τσεβάς και Δημγκιοκας, με τον Μιχάλη Παυλή να αγωνίζεται στην κορυφή, σε ένα σύστημα 4-3-3. Μία διάταξη που διατηρήθηκε από το πρώτο μέρος, παρότι άλλαξαν όλα τα πρόσωπα του βασικού σχήματος.

Μάλιστα, η ενδεκάδα του δευτέρου μέρους φαίνεται να κέρδισε και τις... εντυπώσεις, κάτι φυσικά που προκύπτει και από τη διαμόρφωση του σκορ, αφού στο δεύτερο 45λεπτο ήρθαν τα 3 από τα 4 τέρματα. Η μεσαία γραμμή ήταν αυτή που έδειξε πολύ καλά οργανωμένη και η τριάδα των Ανάκογλου, Γροντή και Ρόβα, δούλεψε σωστά με τους δύο προωθημένους μέσους να πατάνε πολλές φορές περιοχή και να δίνουν πολλές βοήθειες στην τριάδα των επιθετικών . Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως και τα τρία τέρματα του δευτέρου μέρους, ήρθαν από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο κέντρο. Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο έκανε τον Δέλλα να είναι ικανοποιημένος, είναι η σοβαρότητα που έδειξαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν και στα δύο ημίχρονα, χωρίς το παραμικρό δείγμα χαλάρωσης, σε κανένα σημείο του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα