Έτοιμος ο Τσαμουδάκης

20:15 3/7/2013 - Πηγή: AEK365

Ηταν από τα πρόσωπα της διήμερης δράσης στη Λάρισα. Στο φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης, κατάφερε να σημειώσει διπλό πανελλήνιο ρεκόρ στα 10.000 μ. βάδην, τόσο για την κατηγορία των Παίδων, όσο και για εκείνη των Εφήβων. Με το 42.02.70 έγινε παράλληλα ένας από τους κορυφαίους αθλητές της κατηγορίας του και υποψήφιος για ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Ντόνετσκ (10-14/7).

«Επιτέλους έβγαλα αυτό που μπορούσα. Τώρα θέλω μια καλή επίδοση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ντόνεντσκ

(10-14/7), προκειμένου να διεκδικήσω και μια καλή θέση.

Αν συμπεριληφθώ στην ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, τότε θα προσπαθήσω κι εκεί να πετύχω το καλύτερο δυνατό και να δείξω πως μπορώ να ανταπεξέλθω εξίσου αποτελεσματικά σε δύο σημαντικά γεγονότα», είπε αρχικά ο αθλητής στο site του ΣΕΓΑΣ και συμπλήρωσε: «Έχω την δεύτερη επίδοση στον κόσμο όμως αυτό δε σημαίνει κάτι ιδιαίτερο. Μέσα στον αγώνα όλα είναι ανοιχτά. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν. Το σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Ο Τσαμουδάκης παράλληλα με την προπόνηση προσπαθεί να συνδυάσει και τις υποχρεώσεις στο σχολείο και φυσικά να προλάβει την....καθημερινότητα ενός παιδιού στην ηλικία του. «Δύσκολο να τα συνδυάσεις όλα. Ωστόσο κάνω αθλητισμό σε αυτό το επίπεδο γιατί με γεμίζει. Ξέρω ότι πρέπει να γίνουν θυσίες, όπως επίσης ξέρω πως τη νέα σεζόν που θα είμαι στην 3η λυκείου το πρόγραμμα θα είναι ακόμη δυσκολότερο».

Ο Τσαμουδάκης όπως και τα υπόλοιπα νέα παιδιά στο γκρουπ του Ναπολέων Κεφαλόπουλου, έχουν το πλεονέκτημα να γυμνάζονται δίπλα σε δύο σπουδαίους αθλητές του αγωνίσματος με εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις, τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ και την Δέσποινα Ζαπουνίδου. «Είναι σπουδαίοι αθλητές από τους οποίους μπορούμε να πάρουμε πολλά. Όταν έχω την ευκαιρία συζητάω μαζί τους. Πολλές φορές συμβουλεύτηκα τον Αλέξανδρο για θέματα που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα