Έτοιμος για αντεπίθεση ο Ρόσμπεργκ

09:54 4/10/2014 - Πηγή: AEK365

Την όγδοη πολ ποζίσιον τη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στο 15ο γκραν πρι του πρωταθλήματος της Formula 1 που φιλοξενείται στην Ιαπωνία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα της Σουζούκα.

Ο Γερμανός γύρισε ταχύτερα από τους αντιπάλους του και... δηλώνει έτοιμος για την αυριανή μάχη με τον ομόσταβλό του, Λιούις Χάμιλτον ο οποίος θα εκκινήσει δεύτερος, με φόντο τον παγκόσμιο τίτλο.

Την πρώτη τριάδα

συμπλήρωσε ο Βάλτερι Μπότας με Williams. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο Φινλανδός θα εκκινήσει από την τρίτη θέση. Τέταρτος πλασαρίστηκε ο Φελίπε Μάσα.

Η Red Bull ανακοίνωσε πως έχουν επιλέξει να στήσουν τα μονοθέσια τους για βροχή και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο Ντανιέλ Ρικιάρντο και Σεμπάστιαν Φέτελ ολοκλήρωσαν τις κατατακτήριες από την έκτη και ένατη θέση, αντίστοιχα.

Από την πέμπτη θέση θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν ο Φερνάντο Αλόνσο.

Οι κατατακτήριες:

Πρώτη περίοδος (Q1): Απογοήτευση για Lotus

Για ακόμη μία φορά η Lotus είδε και τα δύο μονοθέσια να μένουν εκτός συνέχειας από την αρχή των κατατακτήριων στην Σουζούκα. Οι πιλότοι στην πρώτη περίοδο «φόρεσαν» και τις δύο γόμες των ελαστικών (μεσαία και σκληρή) που τους έχει προμηθεύσει η Pirelli.

Το εισιτήριο για τον... ημιτελικό δεν κατάφεραν ακόμη να πάρουν οι Έρικσον-Κομπαγιάσι (Caterham) και οι Μπιανκί-Τσίλτον (Marussia).

Δεύτερη περίοδο (Q2): Εκτός Force India, Toro Rosso

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο ταχύτερος πιλότος της δεύτερης περιόδου με την Mercedes να δείχνει στην Ιαπωνία ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Με δυσκολία κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στον τελικό τα μονοθέσια της Red Bull, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να παίρνει το εισιτήριο από την δέκατη θέση. Στην επόμενη φάση δεν κατάφεραν να περάσουν οι Βερνιέ-Κβίατ (Toro Rosso), Πέρες-Χούλκενμπεργκ (Force India), Σούτιλ-Γκουτιέρες (Sauber).

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes

2. Χάμιλτον, Mercedes

3. Μπότας, Williams

4. Μάσα, Williams

5. Αλόνσο, Ferrari

6. Ρικιάρντο, Red Bull

7. Μάγκνουσεν, McLaren

8. Μπάτον, McLaren

9. Φέτελ, Red Bull

10. Ραϊκόνεν, Ferrari

11. Βερνιέ, Toro Rosso

12. Πέρες, Force India

13. Κβίατ, Toro Rosso

14. Χούλκενμπεργκ, Force India

15. Σούτιλ, Sauber

16. Γκουτιέρες, Sauber

17. Μαλδονάδο, Lotus

18. Γκροσάν, Lotus

19. Έρικσον, Caterham

20. Μπιανκί, Marussia

21. Κομπαγιάσι, Caterham

22. Τσίλτον, Marussia


Πηγή: coppa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα