Ετοιμάζουν λαχανικά για τον Άρη οι Κινέζοι

21:08 7/12/2012 - Πηγή: AEK365

Αν και ακόμα οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ότι ο Άρης θα μπορούσε να φιλοξενήσει ποτέ ζωή, οι Κινέζοι δεν πτοούνται και προσπαθούν να βρουν πώς θα καλλιεργήσουν λαχανικά στον κόκκινο πλανήτη!

Κυβερνητικός αξιωματούχος της Κίνας δήλωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι οι αστροναύτες της Κίνας θα καλλιεργούν μια μέρα τα λαχανικά τους στον πλανήτη Αρη, προκειμένου να τρέφονται, αλλά και να αντλούν οξυγόνο.

Κινέζοι και Γερμανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν

πειράματα πάνω σε ένα «ελεγχόμενο οικολογικό σύστημα υποστήριξης ζωής» 300 κυβικών μέτρων - πιθανότατα ένα «θερμοκήπιο» - στο πλαίσιο των οποίων καλλιέργησαν τέσσερις τύπους λαχανικών.

Όπως είπε ο αναπληρωτής διευθυντής του Κινεζικού Κέντρου Ερευνών και Εκπαίδευσης Αστροναυτών Ντενγκ Γιμπίνγκ οι δοκιμές επικεντρώθηκαν σε ένα «δυναμικό μηχανισμό οξυγόνου, διοξειδίου του άνθρακα και νερού».

Ο μηχανισμός αλληλεπιδρούσε με δύο άτομα που διέμεναν στο - αποκλεισμένο από κάθε εξωτερική επιρροή- κτίσμα κατά τη διάρκεια του πειράματος και τα οποία τρέφονταν και ανέπνεαν χάρη σε αυτόν.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, το σύστημα που αναπτύσσεται θα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του κινεζικού διαστημικού προγράμματος, με απώτερο στόχο να χρησιμοποιηθεί σε βάσεις, στον Αρη ή στη Σελήνη και να τροφοδοτεί την τρίτη γενιά αστροναυτών της Κίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα