Έρευνα για «ξέπλυμα» σε πληρωμές της ΑΕΚ στην Αργεντινή!

09:36 13/11/2014 - Πηγή: AEK365

Στο μικροσκόπιο των αρχών της Αργεντινής βρίσκεται σπείρα που εμφανίζεται να έκανε ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και σύμφωνα με την «Clarin» εμπλέκεται και το όνομα της ΑΕΚ. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Αργεντινών, άλλωστε, είναι παραδοσιακά πολύπλοκο με τα δικαιώματά τους να ανήκουν σε έναν ή περισσότερους μάνατζερ, γεγονός όμως που δεν αγγίζει απαραιτήτως την ομάδα που πληρώνει. Το ποιες είναι δηλαδή οι διαδρομές του χρήματος από εκεί και πέρα.

Το δημοσίευμα επικαλείται την «Τhe Wall Street Journal» και εμφανίζει

τους κιτρινόμαυρους να μεταφέρουν από δικό τους λογαριασμό το ποσό των 100 χιλ. ευρώ στον Εδουάρδο Γκαμάρνικ, που ήταν ο μάνατζερ του Αρουαμπαρένα. Τα συγκεκριμένα χρήματα ωστόσο έφτασαν σε εταιρεία «φάντασμα» του Παναμά, ονόματι «Maynard Service», η οποία κι ανήκει στον Αργεντινοκροάτη οικονομολόγο Κρέσιμιρ Μπιέλιτς.

Εκείνος φέρεται να χρησιμοποιεί το ανταλλακτήριο «La Moneta» και υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αργεντινή για να μεταφέρει παράνομα χρήματα στις ΗΠΑ. Κι όπως φαίνεται εκεί τελικά κατέληξαν τα χρήματα της Ένωσης, τα οποία πιθανότατα αντιστοιχούσαν σε προμήθεια του ατζέντη για τον Ροδόλφο Αρουαμπαρένα, που ήρθε ελεύθερος από τη Βιγιαρεάλ. Ακόμα σημειώνεται ότι από λογαριασμό της ΑΕΚ υπήρξε πληρωμή 123 χιλ. ευρώ στη Σάντα Φε για τον δανεισμό του Ίσμαελ Μπλάνκο, με τα χρήματα να πηγαίνουν στην Alhec Tours S.A. -το οποίο είναι πρακτορείο τουρισμού, χρηματιστηρίου και συναλλάγματος- μέσω της τράπεζας Wachovia της Νέας Υόρκης.

Οι δύο περιπτώσεις συνδέονται, καθώς πρόεδρος της συγκεκριμένης εταιρείας είναι η σύζυγος του Κρέιμιρ Μπιέλιτς και μάλιστα η Alhec Tours S.A. ερευνάται από τις δικαστικές αρχές για παρανομίες και παρατυπίες σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό. Όπως αναφέρει η «Clarin», η υπόθεση αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο σκάνδαλο με 20.000 επιταγές, που διαχειρίστηκε υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας της Αργεντινής.

Keywords
Τυχαία Θέματα