Έρχεται ο Μεμπ Κεφλεζίγκι

18:22 5/11/2013 - Πηγή: AEK365

Ο "ασημένιος" ολυμπιονίκης της Αθήνας Μεμπ Κεφλεζίγκι έρχεται στην ΑθήναΗ σχέση του με την Αθήνα κάτι παραπάνω από...στενή. Το 2004 στους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν εκείνος που τερμάτισε δεύτερος στην κλασική διαδρομή, στο αγώνισμα του μαραθωνίου. Ο Αμερικανός Μεμπ Κεφλεζίγκι

θα επιστρέψει στην Αθήνα και στην κλασική διαδρομή, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα καθίσει στην γραμμή της εκκίνησης, αλλά θα απολαύσει το τετραήμερο των εκδηλώσεων χωρίς άγχος και πίεση.

Ο τέταρτος πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα είναι την Πέμπτη (7/11, 13.30) ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της συνέντευξης Τύπου, που θα παραχωρήσει ο ΣΕΓΑΣ, στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. Ο 38χρονος σήμερα δρομέας, παραμένει μια από τις εμβληματικές παρουσίες των μεγάλων αποστάσεων και ένας από τους αθλητές που συνεχίζουν να αποθεώνουν οι συμπατριώτες του. Αλλωστε ήταν εκείνος που κατάφερε να ανέβει και πάλι στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων στο μαραθώνιο, από το 1976 και το ασημένιο μετάλλιο του Σόρτερ και ο μοναδικός από το 2004 και έπειτα.

Πατέρας τριών παιδιών, κατάφερε να αλλάξει τη ζωή του όταν πιτσιρικάς εντυπωσίασε τους προπονητές σε μια κούρσα στο μίλι και ξεκίνησε η σχέση του με τον αθλητισμό. Το 2009 έγινε ο πρώτος Αμερικανός από το 1982 και έπειτα, που νικά στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Στην ίδια κούρσα βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με 2.09.08. Ο Μεμπ, με καταγωγή από την Ερυθραία, ταξίδεψε με την οικογένεια του το 1987 στην ΗΠΑ, προκειμένου να βρουν ένα καλύτερο αύριο. Και το βρήκαν. Όχι μόνο γιατί κατάφερε να γίνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά των Αμερικανών, αλλά γιατί τόσο εκείνος όσο και τα αδέλφια του, βρήκαν τα εχέγγυα να φτιάξουν μια ποιοτική ζωή. Ο Αμερικανός την περασμένη Κυριακή αγωνίστηκε στον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, όπου τερμάτισε στη 23η θέση με 2.23.47. Στην Αθήνα δεν θα χρειαστεί να φορέσει αθλητικά παπούτσια, θα χαλαρώσει και θα θυμηθεί και πάλι τη διαδρομή Μαραθώνα - Παναθηναϊκό στάδιο, που του χάρισε τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του!

Keywords
Τυχαία Θέματα