Επτά ώρες απολογείται ο Κασιδιάρης

22:04 1/10/2013 - Πηγή: AEK365

Σχεδόν επτά ώρες έχει κλείσει στο γραφείο του ανακριτή ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος συνεχίζει να απολογείται από τις 3 το μεσημέρι. Για σήμερα ήταν προγραμματισμένο να απολογηθούν ακόμα τρεις βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κασιδιάρης ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς αναμένεται να αρνηθεί όλες τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις και να αμφισβητήσει τη νομιμότητα

της όλης διαδικασίας επικαλούμενος μη άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Τηρώντας τη γραμμή που από την αρχή προέβαλαν οι κατηγορούμενοι βουλευτές, φέρεται να υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η δίωξη είναι πολιτική και να επισημαίνει ότι η απαγγελία κατηγοριών υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Σχετικά με την κατηγορία ότι ήταν ο υπεύθυνος για τη στρατιωτική εκπαίδευση, ακόμα και με αληθινά πυρά, των μελών της Χρυσής Αυγής, ο Κασιδιάρης αναμένεται να υποστηρίξει ότι ο μόνος ρόλος που είχε στην Χρυσή Αυγή ήταν αυτός του εκπροσώπου Τύπου.

Τέλος, ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να αναφέρει ακόμη ότι η ομάδα «Innova» δεν έχει καμία σχέση με τη ΧΑ, γιατί η Χρυσή Αυγή δεν θα έδινε ποτέ λατινικό όνομα σε ομάδα της.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται παράβαση του άρθρου 187 παράγραφος 1 που αφορά στην ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων. Από αυτά τα σοβαρότερα είναι: ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες, εκρήξεις και παράβασεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες και βαριές σωματικές βλάβες.

Keywords
Τυχαία Θέματα