Επιβεβαίωση για την «παρουσία» του γηπέδου της ΑΕΚ στον νέο χάρτη του ΟΡΣΑ

15:16 12/3/2014 - Πηγή: AEK365

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο νέος χάρτης του ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας περιλαμβάνει την «Αγιά Σοφιά». Η πρόεδρος του ΟΡΣΑ, Βιβή Μπάτσου, μίλησε στον Sentra 103,3, κυρίως για το ζήτημα που έχει προκύψει με την... εξαφάνιση του γηπέδου της Λεωφόρου, ωστόσο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την «παρουσία» του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.
«Προβλέπει το ρυθμιστικό ότι είναι ένας πόλος το

άλσος. Το γήπεδο της ΑΕΚ είναι χωροθετημένο με άλλες διατάξεις, με γενικό πολεοδομικό που δεν αφορά το Ρυθμιστικό. Δεν είμαστε υπέρ της ΑΕΚ ή κατά του Παναθηναϊκού», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Το γήπεδο της ΑΕΚ είναι χωροθετημένο έξω από το άλσος. Εκεί το Ρυθμιστικό λέει ότι εφόσον δημιουργηθεί το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να υπάρξει δυνατότητα και λύση του κυκλοφοριακού. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα προβλέψουμε αυτά. Αυτό λέμε και για τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να βρεθούν οι προϋποθέσεις να δημιουργηθεί άλλο γήπεδο.
Εμείς θέλουμε να ελευθερωθεί ο χώρος του γηπέδου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα μείνει χωρίς γήπεδο. Σκεφτόμαστε δέκα φορές πριν προωθήσουμε μια πρόταση διάταξης. Αυτό θα πάει στη Βουλή. Είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, γιατί ένας σχεδιασμός μπορεί να προχωρήσει μόνο αν είναι συναινετικός. Εχει βγει στη διαβούλευση, έχουμε συζητήσει κατ' επανάληψη και με τον Παναθηναϊκό και με τον Δήμο. Δεν έχει βγει αβασάνιστα».

Keywords
Τυχαία Θέματα