«Ο ρυθμιστικός χάρτης δεν εξαφανίζει την Λεωφόρο»

15:04 12/3/2014 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο νέος ρυθμιστικός χάρτης Αθήνας/Αττικής (ΡΣΑ) 2021 κατατέθηκε στην Βουλή χωρίς να περιλαμβάνει πουθενά το γήπεδο του Παναθηναϊκού, η πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως ο ρυθμιστικός χάρτης δεν εξαφανίζει το "Απ. Νικολαΐδης".

Αναλυτικά όσα δήλωσε η πρόεδρος του ΟΡΣΑ, Βιβή Μπάτσου,

στον SENTRA FM 103.3
-Για τα δημοσιεύματα που προέκυψαν αναφορικά με το νέο ρυθμιστικό χάρτη Αθήνας - Αττικής 2021 και το γήπεδο του Παναθηναϊκού: «Καταρχήν υπάρχει παραπληροφόρηση. Το ρυθμιστικό δεν εξαφανίζει το γήπεδο, μιλά για τη διπλή ανάπλαση όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και αναφέρεται στην τελευταία νομοθεσία που διατηρεί το γήπεδο μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο στο Βοτανικό με βάση το νόμο Μπιρμπίλη και το Προεδρικό Διάταγμα. Υπάρχει δυνατότητα παραμονής του γηπέδου μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα και να γίνει το έργο στο Βοτανικό».
-Για το ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να μείνει στη Λεωφόρο, δεν «τρέχει», πλέον το πρότζεκτ Βοτανικός και θα κάνει έργα ανακατασκευής και αύξησης χωρητικότητας της Λεωφόρου: «Δεν είναι το ρυθμιστικό αυτό που θα δεσμεύσει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό, εφόσον η πολιτεία θεσμοθετήσει την παραμονή του στη Λεωφόρο. Το ρυθμιστικό οφείλει να μιλήσει για τη διπλή ανάπλαση. Δεν έχουμε αντίρρηση ανακατασκευής της Λεωφόρου μέχρι ότου ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει το σωστό γήπεδο που του αξίζει να έχει ως ομάδα. Δεν είναι εμπόδιο το ρυθμιστικό.
Ο στόχος του Ρυθμιστικού Σχεδίου του 2021 είναι να προωθηθούν οι διαδικασίες της διπλής ανάπλασης. Αν προκύψει αλλαγή του πλαισίου αυτού, δεν είναι το Ρυθμιστικό αυτό που θα σταματήσει την παραμονή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.
Αναφέρεται το ρυθμιστικό στη διάταξη που του δίνει τη δυνατότητα ανακατασκευής της Λεωφόρου. Δεν θίγεται ο Παναθηναϊκός από τη διάταξη.
Διαβάζονται λίγο δύσκολα τα κείμενα αυτά, αλλά υπάρχει αναφορά στη νομοθεσία που του δίνει τη δυνατότητα ανακαίνισης. Δεν παύει όμως το ρυθμιστικό να θέλει να ολοκληρωθούν τα έργα στο Βοτανικό».
-Για το αν το πιο επιθυμητό στο Ρυθμιστικό είναι να γίνει το γήπεδο στο Βοτανικό: «Η διπλή ανάπλαση έχει χρόνια, έχει θεσμοθετηθεί με δύο νόμους κα ένα Προεδρικό Διάταγμα. Ενας τελευταίος νόμος δίνει τη δυνατότητα παραμονής, ανακαίνισης και λειτουργίας του γηπέδου στη Λεωφόρο. Τα έργα ανακαίνισης και διασφάλισης του κοινόχρηστου χώρου ισχύουν και θα πρέπει να οριστούν. Δεν είναι τα Ρυθμιστικό που θα καταργήσει τη Λεωφόρου».
-Για το αν πλήττεται το ιδιοκτησιακό του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο: «Καμία σχέση. Ενας θεσμός όπως το ΡΣΑ δεν μπορεί να μπει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ούτε έχει αρμοδιότητα να καθορίσει σε ποιον ανήκει. Ούτε έχει αμφισβητήσει ο ΟΡΣΑ το δικαίωμα του Ερασιτέχνη των 100 χρόνων στη Λεωφόρο. Υπάρχει παραπληροφόρηση και άδικη επίθεση σε αυτή την υπόθεση. Αν πληροί τις προϋποθέσεις να κάνει γήπεδο και να μείνει στη Λεωφόρο, δεν θα τον αποτρέψει το ΡΣΑ».
-Για το αν μείνει στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός, ο πνεύμονας πρασίνου θα μεταφερθεί αλλού πχ στο Βοτανικό: «Δεν μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη τι θα γίνει. Δεν αφορά το επίπεδο σχεδιασμού στο ΡΣΑ. Πρέπει να τροποποιηθεί το ρυμοτομικό σχέδιο και το προεδρικό διάταγμα που ορίζουν τα δεδομένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα