Επίθεση σε Τούρκο προπονητή για σχόλια κατά του Ισλαμικού Κράτους

15:24 15/10/2014 - Πηγή: AEK365

Η ομάδα λέγεται Σαριγερ, έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη, στην πλευρά του Βοσπόρου και αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος.
Ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας, έχει καταγωγή από την κουρδική περιοχή της νότιο ανατολικής Τουρκίας, στην επαρχία Ντιγιαρμπακίρ. Συνεπώς είναι λογικό να είναι περήφανος για τις ενέργειες των κουρδικών δυνάμεων εναντίων των μελών του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Κομπάνι. Ο περήφανος λοιπόν, Ερντάλ Ελγκιουρμούς, ανάρτησε στο facebook δημοσιεύσεις σχετικά

με αυτά τα γεγονότα.
Αρχικά, οι οπαδοί ζήτησαν από τη διοίκηση να απομακρύνει τον Ελγκιουλμούς από το πόστο του. Όταν όμως εισέπραξαν αρνητική απάντηση, αποφάσισαν να του κάνουν μια επίσκεψη στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Εκεί δοκίμασαν να του επιτεθούν, αλλά κατέληξαν να χτυπήσουν τον πρώτο προπονητή της ομάδας, Τουράν Οζιαζανλάρ, που έσπευσε να βοηθήσει τον συνεργάτη του.
Αυτό αποτελεί το τελευταίο περιστατικό, μιας σειράς διαδηλώσεων και ενεργειών, κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (IS) και του χειρισμού της κατάστασης από την τουρκική κυβέρνηση, που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη γειτονική χώρα και έχουν αφήσει 35 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Για την ιστορία, ο Οζιαζανλάρ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα