Επιτέλους ΕΥΡΩΑΕΚ!

04:55 15/12/2011 - Πηγή: AEK365

Τα κατάφεραν! Έβαλαν το κεφάλι κάτω, δούλεψαν, πάλεψαν, μόχθησαν, τα έδωσαν όλα για την ιστορία και το πρεστίζ της ομάδας και δικαιώθηκαν. Οι παίκτες της ΑΕΚ πέτυχαν έστω και την τελευταία αγωνιστική να δείξουν το ευρωπαϊκό πρόσωπο αυτής της ομάδας, κερδίζοντας μέσα στην Αυστρία τη Στουρμ Γκρατς με το... φτωχό 1-3, τερματίζοντας στην 3η θέση του ομίλου και βάζοντας 140.000 ευρώ στα ταμεία της ομάδας. Με όλους να καταθέτουν την ψυχή τους στο γήπεδο (και για τις 200 ψυχάρες που ήταν στην εξέδρα φορώντας κιτρινόμαυρα κασκόλ) προκειμένου

να έρθει αυτή η νίκη, που κατακτήθηκε χάρη στα γκολ των Μανωλά, Μπερνς και Κλωναρίδη. Ειδική μνεία στον σούπερ Γκερέιρο, αλλά και στον Μπουγαϊδη που ξεκίνησε πρώτη φορά βασικός δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία.

Μία ΑΕΚ χάρμα ιδέσθαι, μία ΑΕΚ συγκλονιστική μπήκε στο Γκρατς έτοιμη και ικανή να ισοπεδώσει τη Στουρμ. Και το έκανε στα πρώτα 45 λεπτά με τον πλέον πειστικό τρόπο. Μόλις στο 1ο λεπτό δοκάρι σε κεφαλιά του Σιαλμά και έπειτα ένας ολοκληρωτικός επιθετικός μονόλογος. Για να... κλείσουμε την αναφορά στη Στουρμ απλώς να αναφέρουμε ότι στο πρώτο ημίχρονο έκανε ένα σουτ στο 31', έξω από την περιοχή, που το έκανε... δύσκολο ο Κωνσταντόπουλος. Από εκεί και πέρα μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Η ΑΕΚ! Με τον Γκερέιρο πίσω από τον Σιαλμά στο 4-2-3-1 να κάνει... παπάδες, τα πλάγια μπακ (Κοντοές, Εγγλέζου) ανέβαιναν συχνά πυκνά, ποτέ όμως και οι δύο και τούτο δείχνει τη σωστή τακτική που ακολούθησε το σύνολο, ο Κλωναρίδης σαν αριστερό εξτρέμ ήταν κινητικός - αν και λίγο επιπόλαιος - συνέκλινε σωστά προς τον άξονα, ο Σιαλμά έτρεχε και πίεζε μπροστά, ο Μπερνς προσπαθούσε επιθετικά και τα δύο χαφ Κάλα, Μάκος σωστά τοποθετημένα δεν επέτρεπαν σε κανέναν Αυστριακό να βγάλει γρήγορα μπαλιές. Όλη αυτή η ομάδα μαζί με τους Μπουγαϊδη - Μανωλά που ήταν σούπερ αμυντικά, πήγαν στα αποδυτήρια με 0-2 υπέρ τους σκορ. Και λίγα ήταν... Αρχικά ο Μανωλάς στο 10' με σουτ και στο 43' ο Μπερνς απλά προώθησε τη μπάλα στο τέρμα εξ επαφής μετά από ένα σόλο του εκπληκτικού Γκερέιρο και ασίστ «πάρ' το βαλ' το» στον Αυστραλό.

Πέρα από το σκορ όμως η εικόνα της ομάδας ήταν εκπληκτική. Μοναδική ένσταση το γεγονός ότι η ΑΕΚ κέρδισε 8 κόρνερ και ακόμα τρία φάουλ γύρω από την περιοχή της Στουρμ και εκμεταλλεύτηκε μόλις ένα (το γκολ του Μανωλά). Στα θετικά (τα πολλά θετικά) άπαντες πίεζαν από το πρώτο λεπτο τη Στουρμ στην... περιοχή της, μη αφήνοντάς τη να κάνει παιχνίδι, αλλά... λάθη. Οι γραμμές ήταν ψηλά και κοντά η μία με την άλλη, έβγαιναν κρυφοί φορ, η ομάδα «πατούσε» συχνά πυκνά περιοχή και εν κατακλείδι η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν... μαγική.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπως ήταν αναμενόμενο η Στουρμ μπήκε στο γήπεδο προκειμένου να βάλει ένα γρήγορο γκολ και να ξαναμπει στο παιχνίδι. Και έτσι έγινε. Βοήθησε και η ΑΕΚ να αναθαρρήσουν οι Αυστριακοί αφού η ομάδα δεν συνέχισε να πιέζει μπροστά, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και έδινε χώρους στον αντίπαλό της. Περισσότερο όμως με το πάθος και λιγότερο επειδή ήταν καλύτεροι οι

Keywords
Τυχαία Θέματα