Η μεγάλη βραδιά της Ουνιβερσιδάδ

Το πρώτο της τρόπαιο νοτιοαμερικανικού επιπέδου κατέκτησε η Ουνιβερσιδάδ της Χιλής, αφού επικράτησε με 3-0 της Ντεπορτίβα Κίτο στον επαναληπτικό τελικό του Κόπα Σουναμερικάνα.

Οι οπαδοί των γηπεδούχων είχαν δημιουργήσει καυτή ατμόσφαιρα αρκετές ώρες πριν την έναρξη του ματς. Άλλωστε το εκτός έδρας 1-0 υπέρ της Ουνιβερσιδάδ είχε φτιάξει... κλίμα τίτλου.

Μόλις στο τρίτο λεπτό και στην πρώτη συντονισμένη επίθεση τους, οι Χιλιανοί άνοιξαν το σκορ. Ο Εντουάρντο Βάργκας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, συμπλήρωσε δέκα γκολ

στην διοργάνωση και εκτόξευσε ακόμα περισσότερο την αγοραστική του αξία.

Η προσπάθεια της ομάδας από τον Ισημερινό ολοκληρώθηκε ουσιαστικά με την κόκκινη κάρτα του Χόρχε Γκουάγκουα στο 68ο λεπτό. Δεν έφθασε πολλές φορές μπροστά στην αντίπαλη εστία το Κίτο, αλλά παραιτήθηκε οριστικά όταν έμεινε δέκα παίκτες.

Έτσι, στο 80ό λεπτό, ο Γκουστάβο Λορενζέτι σημείωσε το 2-0 και στο 87ο ο Βάργκας διπλασίασε τα τέρματα του και διαμόρφωσε το 3-0. Στο μεσοδιάστημα, στο 86ο λεπτό, αποβλήθηκε ο Νικόλας Ροντρίγκεζ, οπότε οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες.

Πλέον τα 14 πρωταθλήματα και τα τρία κύπελλα της Ουνιβερσιδάδ συνοδεύονται με ένα Κόπα Σουνταμερικάνα. Επόμενοι στόχοι τα play off του φετινού πρωταθλήματος της Χιλής και η διατήρηση του Εντουάρντο Βάργκας στο ρόστερ.

Ουνιβερσιδάδ της Χιλής: Χερέρα, Μ. Γκονζάλεζ, Ρόχας, Ροντρίγκεζ, Οσβ. Γκονζάλεζ, Ντίαζ, Αράγκουιζ, Μένα, Κανάλες (86' Ριβαρόλα), Βάργκας, Κάστρο (54' Λορενζέτι).
Ντεπορτίβα Κίτο: Καραμπαλί, Γκουάγκουα, Γιάνο (54' Κουιντέρο), Αραούχο, Ντ. Καλντερόν, Γκονζάλεζ, Αμπρόζι, Μπολάνος (67' Β. Καλντερόν), Μαλντονάντο, Ακόστα, Μπάρκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα