Εντίνιο και Ντουντού μιλάνε για το ΑΕΚ - Ολυμπιακός

14:18 11/2/2015 - Πηγή: AEK365

Γεύτηκαν την ένταση των ντέρμπι, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Την ιδιαιτερότητα, το πάθος, τη δίψα για τη νίκη. Σκόραραν και το πανηγύρισαν έντονα. Ο Ντουντού Σεαρένσε, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2009, που μετά το 4-4 κρίθηκε στα πέναλτι, υπέρ

των «ερυθρολεύκων». Ο Εντίνιο, στην επικράτηση της ΑΕΚ με 4-0, στο ΟΑΚΑ, επί του Ολυμπιακού το 2008.

Ο Πορτογάλος πρώην επιθετικός των «κιτρινόμαυρων» και ο Βραζιλιάνος πρώην αμυντικός μέσος των «ερυθρόλευκων», μιλούν και αναλύουν το ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Τι θυμάσαι από τα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ;

Ντουντού: «Είναι ένα ιστορικό ντέρμπι, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, κατά την προσωπική μου άποψη. Ένα ντέρμπι που το πάθος, έχει τον κυρίαρχο ρόλο. Όλα τα ντέρμπι με την ΑΕΚ, ήταν μέσα στο πάθος, μέσα στην ένταση. «

Εντίνιο: «Είναι ένα ντέρμπι, γεμάτο ένταση. Όταν ήμουν εγώ στην ΑΕΚ, υπήρχε το θέμα με τον Ριβάλντο που μεγάλωσε την αντιπαλότητα των δύο ομάδων. Θυμάμαι όλη αυτή την προετοιμασία, τα τραγούδια των οπαδών της ΑΕΚ

Πόσο σημαντικό είναι ότι το πρώτο ματς γίνεται στο «Γ. Καραϊσκάκης»;

Ντουντού: «Είναι πολύ σημαντικό, το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι γίνεται στον Πειραιά. Ο κόσμος του Ολυμπιακού δίνει μία απίστευτη ώθηση στην ομάδα από τα παιχνίδια πρωταθλήματος, μέχρι τα ευρωπαϊκά. Είναι κυριολεκτικά, αυτό που λέμε, ο παραπάνω παίκτης. Είναι και η αρχιτεκτονική του γηπέδου - είναι κλειστό - που κάνει την ατμόσφαιρα πιο εντυπωσιακή. Σίγουρα, αναμένεται να παίξει ρόλο. «

Εντίνιο: «Είναι αναμενόμενο, ότι ο Ολυμπιακός θα αρχίσει να πιέζει από τα πρώτα λεπτά. Η ΑΕΚ πρέπει να αντέξει σε αυτά τα πρώτα λεπτά γιατί, επιμένω, η πίεση του Ολυμπιακού αναμένεται να είναι μεγάλη στα πρώτα λεπτά. Και είμαι βέβαιος ότι θα αντέξει, γιατί ο Δέλλας είναι μαθημένος από ντέρμπι, και θα κατευθύνει σωστά τους ποδοσφαιριστές του.»

Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο; Τακτική ή ψυχολογία;

Ντουντού: «Είναι, κατά την άποψή μου, θέμα ψυχολογίας αυτά τα παιχνίδια. Σίγουρα παίζει ρόλο η τακτική, αλλά το πρώτο γκολ, τα λάθη παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Θετικό για τη μία ομάδα, αρνητικό για την άλλη. Είναι παιχνίδι ψυχολογίας»

Εντίνιο: «Το πιο σημαντικό, είναι η συγκέντρωση. Λάθη θα γίνουν. Σε όλα τα παιχνίδια γίνονται. Το θέμα είναι να μη γίνουν, στα κρίσιμα χρονικά σημεία. Οπότε, τακτική και ψυχολογία, πηγαίνουν μαζί σε αυτά τα παιχνίδια.»

Πως επηρεάζει την αναμέτρηση, το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι στη δεύτερη κατηγορία;

Ντουντού: «Δεν έχει καμία σημασία που η ΑΕΚ είναι στη δεύτερη κατηγορία. Εξάλλου, η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και δεν της αξίζει να είναι εκεί, αξίζει να είναι στην Super League. Δεν παίζει ρόλο, δεν είναι παιχνίδι πρωταθλήματος, δεν είναι παιχνίδι Κυπέλλου, είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Είναι ντέρμπι.»

Εντίνιο: «Όχι, η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με μεγάλη παράδοση, με μεγάλη ιστορία. Σε όποια κατηγορία και να παίζουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, σε όποια διοργάνωση, το πάθος, η ένταση, η αντιπαλότητα, θα είναι στον ίδιο βαθμό.»

Ποια είναι η πιο δυνατή ανάμνηση από τα ντέρμπι;

Ντουντού: «Πιο δυνατή ανάμνηση είναι το γκολ που έβαλα στον τελικό, όταν πήραμε και το Κύπελλο. Σίγουρα θυμάμαι, όλα τα ντέρμπι, αλλά το πιο δυνατό είναι αυτό το γκολ και όλη η ένταση που μου βγήκε, μόλις το πανηγύρισα.»

Εντίνιο: «Αυτό που θυμάμαι πιο δυνατά είναι το τραγούδι «Μια αγάπη έχω στην καρδιά» στο γήπεδο, πριν μπούμε να παίξουμε και φυσικά το γκολ σε μία αναμέτρηση, όπου θριαμβεύσαμε. Κερδίσαμε 4-0.»

Τέλος αφήσαμε στον Πορτογάλο επιθετικό της Ερτζίγεσπορ, να κρίνει τη μάχη των δύο συμπατριωτών του, στο ντέρμπι της Τετάρτης. Έλντερ Μπαρμπόζα ή Βίτορ Περέιρα; Βίτορ Περέιρα ή Έλντερ Μπαρμπόζα;

«Ο Βίτορ είναι εξαιρετικός προπονητής με μεγάλη εμπειρία από την Πόρτο. Είναι πολύ εργατικός, μεθοδικός και έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Αν και δεν έχει πολύ καιρό στην Ελλάδα, είναι πολύ έξυπνος και θα καταφέρει να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις.

Από την άλλη τον Έλντερ, τον γνωρίζω από την Μπράγκα. Είναι ο άνθρωπος των ντέρμπι. Μπορεί να κρίνει κι αυτό το ντέρμπι, είμαι σίγουρος. Ευχή μου να κερδίσει ο καλύτερος, αλλά εγώ θέλω να κερδίσει η ΑΕΚ

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα